”Radiokanavat terrorisoivat kulttuurista moninaisuuden kokonaan pois” – Yle antaa maailman parhaan yhtyeen puhua suunsa puhtaaksi

Circle Ylen vieraana.

Kimmo Metsäranta

”Circle is the best band in the world.” Tätä totuutta on jaettu varsinkin vuoden 2010 Dagens Nyheter -artikkelin jälkeen musiikkimedioissa eri kielillä. Tällä kertaa juonesta on päässyt kiinni Yle.

Porilaiseksi mielletty sekstetti on Ylen Vieraana-livesession noh, ööh, vieraana. Yhden kameraoton soittovideolla debytoidaan uusi kappale Termostaatti. Se on sävelletty kuvauksia edeltäneenä iltana.

Videon yhteyteen on haastateltu Circlen keulahahmoiksi miellettyjä Jussi Lehtisaloa ja Mika Rättöä. Kaksikko tuo esiin varsin ajankohtaisia huolia:

”Näen kulttuurimaailman äärimmäisen poissulkevana. Radiokanavathan ovat tästä loistava esimerkki, kun ne terrorisoivat kulttuurista moninaisuuden kokonaan pois”, Lehtisalo kommentoi.

Lehtisalon mukaan tarkoituksettomalla kritiikillä tuhotaan inspiraation ja taiteen pyhin olemus. Niillä jotka soundaavat tässä ajassa parhaimmilta, on oikeus olla olemassa ja muu on pohjasakkaa.

Lue koko haastattelu tästä klikkaamalla ja katso Termostaatti-video alta.