”Raiskaus on kuin murha jonka uhri ei kuole” – Duffy kertoo karmaisevia yksityiskohtia kokemastaan

Duffy julkaisi pitkän kirjoituksen kokemuksistaan.

07.04.2020

Walesilaislaulaja Duffy tuli helmikuussa julkisuuteen ensimmäistä kertaa vuosiin. Laulaja kertoi kadonneensa julkisuudesta jouduttuaan viime vuosikymmenen alussa raiskauksen uhriksi.

Nyt artisti julkaisi kirjoituksen otsikolla The 5th House. Tekstissä hän kertoo rikoksen tapahtumahetkistä sekä niitä seuranneesta vuosia kestäneestä kamppailustaan. Hän toivoo avautumisensa helpottavan niiden oloa, jotka kokevat olevansa ongelmiensa kanssa yksin.

”Kerroin kokemuksestani muutamia viikkoja sitten Instagramissa, koska olin kyllästynyt piiloutumaan. Eristäytymiselläni ja puhumattomuudellani annoin raiskauksen muiston olla ainut seuralaiseni”, muusikko kertoo.

Duffy kokee olevansa vihdoin valmis kertomaan tapahtumista. Aiemmin hän suunnitteli puhumisen sijaan jopa vaihtavansa henkilöllisyyttään ja muuttavansa johonkin toiseen maahan floristiksi. Hän kuitenkin ymmärsi, että trauma on kohdattava, jotta siitä voi päästä yli.

Jotkut artistin läheisistä ovat varoittaneet häntä kertomasta teoista ja tuhoamasta omaa uraansa. Laulaja kertoi maanneensa sanojen takia viikkoja sängyssä kykenemättä toimimaan.

”Henkilökohtainen vapauteni merkkaa minulle enemmän, kuin kivet joilla minua saatetaan heittää. Jos tuhoan tulevaisuuteni, teen sen menneisyyttäni kunnioittaen”, Duffy myöntää ja palaa tekstissään vuosien takaisiin viikkoihin, joiden aikana hän joutui hirmutekojen uhriksi.

”Minut huumattiin syntymäpäivänäni ravintolassa, jonka jälkeen tekijä vei minut kotiini neljäksi viikoksi. En tiedä raiskasiko hän minua tuolloin, koska olin koko ajan huumattuna”, hän kertoo.

Neljän viikon jälkeen tekijä oli vienyt Duffyn ulkomaille, jonne matkustamisesta laulaja ei muista mitään. Perillä rikoksen tekijä oli sulkenut muusikon hotellihuoneeseen ja raiskannut.

”Muistan teon jälkeisen kivun ja kuinka yritin pysyä tajuissani. Olin pakotettu viettämään miehen kanssa vielä toisen päivän. Suunnittelin pakenemista, mutta olin liian peloissani ja rahaton. Vangitsijani oli myös tehnyt selväksi, että hän voisi tappaa minut”, Duffy palaa kauhistuttaviin hetkiin.

Artisti lensi tekijän kanssa takaisin ja oli kotiin yksin päästyään tajunnut, että hänen täytyy muuttaa jonnekin, mistä mies ei voi häntä löytää. Duffy tunsi olevansa tekojen jälkeen samaan aikaan elossa ja kuollut.

”Raiskaus on kuin murha jonka uhri ei kuole. Tunsin olevani rikkoutunut ja palasteni etsiminen ja uudelleen kokoaminen tuntui ikuisuudelta”, Duffy kuvailee.

Muusikko ei uskaltanut aluksi kertoa tapahtumista kenellekään, koska koki yhä henkensä uhatuksi. Viimeisen vuosikymmenen aikana hän on kuitenkin tuonut asian kahden poliisin sekä psykologin tietoon.

Duffy kertoo, että hän eristäytyi kotiinsa viikoiksi kerrallaan näkemättä ketään. Hän kuvaili hiustensa olleen joskus niin takkuiset harjaamatta jäämisen takia, että hän ajoi kerralla kaikki pois. Duffyn mukaan ne ihmiset, jotka välittivät hänestä olivat liian kaukana. Hän myös uskoo kärsimyksensä satuttaneen yhtä paljon hänen rakkaitaan.

”En ole puhunut kokemuksistani, koska minulla on ollut liian kova kiire paeta ja etsiä paikkaa, jossa koen olevani piilossa. Viides talo, jonne muutin, The 5th House, on nyt kotini ja täällä olen turvassa.”

Artisti kertoo saaneensa paljon tukea aikaisemman kirjoituksensa tiimoilta. Hän kertoo puhumisen tuntuvan ihanalta mutta aikoo kuitenkin viettää hiljaiseloa ja katsoa mitä tulevan pitää.

Lisää luettavaa