Rakastettua helsinkiläistä katutanssikoulua uhkaa sulkeminen – joukkorahoituskampanja käynnissä

Saiffa järjestää torstaina tukikonsertin varojen keräämiseksi.

24.06.2024

Katutanssikoulu Saiffa – Flow Mo Dance School on lanseerannut joukkorahoituskampanjan toimintansa pelastamiseksi. Vuonna 2010 perustettua tanssikoulua uhkaa sulkeminen, sillä sen asiakasmäärä ei ole koronapandemian jälkeen palannut toivotulle tasolle.

Osana kampanjaa tanssikoulu järjestää tukikonsertin, jossa esiintyvät Paleface, Raappana, Lyömättömät, Tuomas Kauhanen, Yavis ja Dilemma. Torstaina 27. kesäkuuta Helsingin Korjaamolla järjestettävän konsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä Saiffan toiminnan jatkamisen mahdollistamiseksi.

”Joukkorahoitus on herättänyt paljon keskustelua alalla kulttuurin haastavista ajoista, ja olemme saaneet mielettömän paljon meitä tukevia viestejä ja kommentteja”, Saiffan toimitusjohtaja Jussi Sirviö kertoo tiedotteessa.

Sirviö nostaa tiedotteessa esiin sen, että breikkaus on mukana elokuussa järjestettävissä olympialaisissa, nyt ensimmäistä kertaa ikinä.

”Olisi kamala ajoitus, jos koulu jouduttaisiin 14 toimintavuoden jälkeen sulkemaan juuri ennen sitä”, Sirviö sanoo.

Sirviö on yksi Suomen menestyneimmän katutanssiryhmän Flow Mo Crew’n perustajajäsenistä. Vuonna 2002 syntynsä saaneen tanssiryhmän neljä jäsentä perustivat aikoinaan Saiffan inspiroidakseen ihmisiä katutanssin pariin, tarjotakseen laadukasta opetusta ja lisätäkseen katutanssikulttuurin arvostusta Suomessa.

Yavis kertoo Instagram-profiilissaan, että katutanssiharrastus on määrittänyt hänen koko elämäänsä.

”Siksi kolahti kovaa, että nyt kun vihdoin ollut asialle omistautunut paikka, on iso riski että ilman apua se katoaa ja joku nuori jää ilman laadukasta opetusta, joka voi muuttaa hänen elämänsä”, Yavis kirjoittaa.

Maailmanlaajuisesti arvostettu Saiffa edustaa muutakin kuin vain tanssikoulua, jossa käydään tunneilla kerran tai pari viikossa, vaikka asiantuntevat opettajat ja monipuolinen lajivalikoima ovat luonnollisesti merkittävä osa koulun toimintaa. Saiffa on ennen kaikkea vakiinnuttanut paikkansa yhteisöllisyyden ja luovuuden keskuksena, johon ihmiset kerääntyvät katutanssin ydinasioiden äärelle, eli kannustamaan toisiaan ja pitämään hauskaa.

Liput Pelasta Saiffa -tukikonserttiin maksavat 30 euroa, ja ne voi ostaa täältä.

Lisää luettavaa