Räppääkö tässä Veijo Baltzarin uhri? ”Oikeuden toteutumista ja totuuden paljastumista” juhlitaan lauantaina

Mercedes Bentson kappale näyttäytyy uudessa valossa viimeaikaisten uutisten jälkeen.

Mercedes Bentso julkaisi Joka ikinen yö -albuminsa keväällä. Levyltä löytyy kappale Clare Quilty, jolle kuvattu musiikkivideo saa ensi-iltansa Helsingin Suvilahti TBA -ravintolassa lauantaina 7. joulukuuta.

”Kappale ja Aino Sunin ohjaama musiikkivideo ovat anthem oikeuden toteutumiselle ja totuuden paljastumiselle. Sille, että joskus paha saattaa saada palkkansa, jos mahdollisimman moni puhaltaa yhteen hiileen”, tilaisuudesta kerrotaan.

Tapahtuman ympärillä on liikkunut paljon spekulaatioita. Clare Quilty -kappaleen kertojahahmo on nuori nainen, jota vanhempi ohjaaja himoitsee. Viimeaikaisten Veijo Baltzariin kohdistuneiden ihmiskauppa- ja seksuaalirikosepäilyjen valossa sanoitukset näyttäytyvät aika irvokkaassa valossa.

”Mä olin ollut puhtaana juuri kuukauden, kun kuulin, että Jumala on suuri”, Mercedes Bentso aloittaa kappaleen.

Päihteiden käytöstään räppäri on puhunut avoimesti muun muassa hänestä kertovassa dokumentissa. Mercedes Bentso, oikealta nimeltään Linda-Maria Roine, on näytellyt Veijo Baltzarin näytelmässä Jumala on suuri vuosina 2011–2012. Roine oli tuolloin 17–18-vuotias. Turkulainen-lehden haastattelussa Roine kertoo löytäneensä amatöörinäyttelijöitä hakevan ilmoituksen Kirkko & kaupunki -lehdestä.

Vladimir Nabokovin Lolita-romaanissa Clare Quilty on menestynyt näytelmäkirjailija, joka tuntee seksuaalista vetoa alaikäiseen Dolores Hazeen eli Lolitaan.

”Jahtasit mua, niin kuin Quilty Doloresta / Annoit mulle yhden päärooleista / Et ollut ohjaaja, olit kultinjohtaja / Mut luulit ostavas, koska tulin pohjalta”, Mercedes Bentso räppää kappaleella.

Kappaleen viimeisessä säkeistössä biisin kertojahahmo paljastaa, että hänellä on todistusaineistoa asiasta:

”Sä et tehnyt musta Marilynii / Mut mul on vieläkin susta äänityksii / Kuinkahan moni tunnistais sun äänen? / Jos mä tahdon niin, mä voin tehdä susta tähden.”

Mercedes Bentso on luvannut kertovansa kappaleesta, videosta ja niiden taustoista illan aikana. Siihen asti joudumme vain arvailemaan.