Räppäri kieltäytyi esiintymästä Itävallassa – syyttää festivaalien järjestäjiä ihonväriin perustuvasta profiloinnista käsiasetta etsiessään

Festivaali pyysi anteeksi Stormzylta, Stormzy faneiltaan.

Stormzy kieltäytyi keskiviikkona esiintymästä Itävallassa järjestettävillä Snowbombing-festivaaleilla.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun festivaalien järjestäjät saivat vihiä, että joku festivaalien osallistujista tai heidän lähipiiriinsä kuuluvista avustajista olisi tullut alueelle ase mukanaan.

Stormzyn mukaan festivaalien järjestäjät profiloivat ihmisiä ihonvärin perusteilla.

”Festivaalien järjestyshenkilöt ottivat managerini silmätikuksi vain ja ainoastaan hänen ihonvärinsä takia. He myös käyttäytyivät aggressiivisesti häntä kohtaan”, Stormzy kertoo lausunnossaan.

Snowbombing-festivaali pahoitteli tapahtunutta.

”Saimme keskiviikkona 10. päivä ilmoituksen, että festivaalialueella saattaa olla ihminen, jolla on mukanaan käsiase. Pieni joukko festivaalien osanottajia – mukana oli myös Stormzyn manageri – otettiin syrjään ja heidän tarkastettiin aseen varalta. Mitään asetta ei keneltäkään löytynyt”, festivaali kertoi lausunnossaan ja jatkoi:

”Stormzyn edustajat olivat sitä mieltä, että heitä kohdeltiin epäreilusti ja väärin. Olemme syvästi pahoillamme siitä, että joku on tuntenut olonsa epämukavaksi festivaalialueellamme. Pyydämme vilpittömästi anteeksi Stormzyn henkilökunnalta. Yritämme nyt selvittää tarkasti, mitä tapahtui.”

Stormy itse kertoi lausunnossaan, että päätti peruuttaa esiintymisensä osoittaakseen, ettei ihonväriin perustuva profilointi ole koskaan oikein.

”Olen pahoillani fanien puolesta ja ymmärrän, että monet maksoivat paljon rahaa päästäkseen näkemään esitykseni. Itsekin olisin raivoissani, jos matkustaisin jonnekin katsomaan artistia josta pidän, ja hän peruuttaisi viime hetkellä. Minun oli kuitenkin pakko jättää esiintyminen väliin osoittaakseni, että ihonväriin perustuva profilointi on aina väärin.”