”Te olette ne rikolliset / ja kehtaatte kutsua raakalaisiksi meitä” – Stormzy teki Eminemit, eli veti hyytävän poliittisen freestylen Brit Awardseissa

Myös brittiräppärit osaavat poliitikkojensa tylytyksen.

23.02.2018

Suomessakin varmasti edelleen muistetaan hirvittävä tulipalo Lontoon Grenfell-tornitalossa viime vuonna, jossa kuoli yli 70 ihmistä joko liekkeihin tai hyppäämällä niitä pakoon kymmenien ja satojen metrien korkeudelta.

Iso-Britanniassa monella on kuitenkin fiilis, että poliitikot ovat jo kätevästi ehtineet unohtaa tragedian. Grime-stara Stormzy päätti siis muistuttaa pääministeri Theresa Mayta ja kumppaneita asiasta hyytävän vakuuttavalla freestylellä keskiviikkona pidetyssä Brit Awards -musiikkigaalassa.

“Yo, Theresa May, missä Grenfell-rahat? / mitä, luulitko että vain unohdimme Grenfellin? / te olette ne rikolliset / ja kehtaatte kutsua raakalaisiksi meitä / te joutaisitte vankilaan, teidän pitäisi maksaa korvauksia / teidän talonne pitäisi palaa maan tasalle / niin nähtäisiin, miten itse pärjäisitte.”

Samaan hengenvetoon Stormzy kehottaa konservatiivista Daily Mail -sensaatiolehteä imemään hänen, no, tiedätte kyllä mitä elintään.

The Guardian raportoi, että pääministerin kansliasta myös vastattiin Stormzyn freestyleen (toisin kuin mitä teki esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Eminemin vastaavanlaiseen tylytykseen). Edustajan vastaus oli käytännössä muistutus siitä, Grenfellin uhrien auttamiseksi on virallisesti osoitettu yli 58 miljoonan punnan budjetti – vaikka edelleenkään ei ole julkisesti tiedossa, kuinka paljon osoitetusta rahasta on itse asiassa käytetty tähän tarkoitukseen.

Lisää luettavaa