Red Hot Chili Peppersistä Fintelligensin kautta The Weekndiin – kysyimme autiolla saarella olleilta aution saaren levyä

Selviytyjät Suomi -kisailijat kertovat, minkä albumin olisivat tahtoneet pakata mukaan.

Eerika Leinonen

Aution saaren levy on käsite, jota jokainen on miettinyt. Siis: Minkä albumin ottaisit mukaan, jos joutuisit autiolle saarelle? Sen täytyy olla sellainen, johon ei kyllästy koskaan. Sen tulisi toimia lähes tilanteessa kuin tilanteessa; voimaa, lohtua, hyviä fiiliksiä ja sen sellaista tuoden.

Useimmilla meistä ei kuitenkaan ole kosketuspintaa kysymyksen esittämästä tilanteesta eli autiolle saarelle joutumisesta. Niinpä hihkuimme riemusta, kun pääsimme esittämään tämän, niin slämäreistä kuin rocktoimittajan työkalupakista tutun klassisen kysymyksen julkisuuden henkilöille, jotka oikeasti olivat olleet autiolla saarella.

Viittaamme tietenkin sunnuntaina 4. helmikuuta alkavaan Selviytyjät Suomi -ohjelmaan, jonka 16 julkkiskilpailijasta Rumban haaviin tarttui puolet.

Toimittaja Katja Ståhl, mikä on aution saaren levysi? Mihin et koskaan kyllästy ja mitä olisit halunnut kuulla ollessasi autiolla saarella?
”Kaikkeen kyllästyy. Ehkä sitten kuitenkin vanha kunnon Mother’s Milk (Red Hot Chili Peppers, 1989).”

Pokeriammattilainen Ilari Sahamies, mikä on aution saaren levysi? Mihin et koskaan kyllästy ja mitä olisit halunnut kuulla ollessasi autiolla saarella?
”Saako miettiä hetken? Varmaan joku Fintelligensin levyistä.”

Laulaja ja jooganopettaja Mariko Pajalahti, mikä on aution saaren levysi? Mihin et koskaan kyllästy ja mitä olisit halunnut kuulla ollessasi autiolla saarella?
”Hmm, ehkä äkkiseltään Roberta Flackin se, missä on I Told Jesus -biisi (First Take, 1969).”

Ex-alppihiihtäjä Kalle Palander, mikä on aution saaren levysi? Mihin et koskaan kyllästy ja mitä olisit halunnut kuulla ollessasi autiolla saarella?
”Metallica, mutta mikä niistä! Metallican Metallican (1991) joutuu sanomaan.”

Toimittaja Kimmo Vehviläinen, mikä on aution saaren levysi? Mihin et koskaan kyllästy ja mitä olisit halunnut kuulla ollessasi autiolla saarella?
”Pearl Jamin Ten (1991).

Somepersoona Jekku Berglund, mikä on aution saaren levysi? Mihin et koskaan kyllästy ja mitä olisit halunnut kuulla ollessasi autiolla saarella?
”Mä olisin ottanut The Weekndin uusimman (Starboy, 2016).”

Artisti Cristal Snow, mikä on aution saaren levysi? Mihin et koskaan kyllästy ja mitä olisit halunnut kuulla ollessasi autiolla saarella?
”Tätä on kysytty minulta aikaisemminkin, miksen muista sitä! Onkohan minun mielipiteeni vaihtunut tässä vuosien aikana. Tämä on niin vaikeaa, kun alkaa miettiä, että mitä sitä oikeasti siellä tahtoisi kuunnella. Olen kuunnellut viime aikoina tosi paljon Stevie Wonderia, ottaisin jonkun niistä, mutta en saa päähäni että minkä. Se on niin hyväntuulista ja siitä tulee niin hyvä fiilis. Ei, sittenkin Diana Ross & the Supremesin kokoelma missä olisi kaikki hyvät biisit!”

Sulkapalloilija Ville Lång, mikä on aution saaren levysi? Mihin et koskaan kyllästy ja mitä olisit halunnut kuulla ollessasi autiolla saarella?
”Olisin ottanut mukaan Celine Dionin Greatest Hitsin.”

Selviytyjät Suomi alkaa Nelosella 4. helmikuuta.