”Rehellisesti tää on ceissi ceissi” – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Rumban uusi soittolista nyt Spotifyssa!

Aaron Sirainen

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimpia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

CledosCeissi, Penthouse33 ja Life
Cledosin debyyttialbumilta Ceissi on listalle nostettu kolme biisiä, koska kuten Skii6 nimibiisillä sanoo:

”Rehellisesti tää on ceissi ceissi.”

Ceissi on hyvä läpileikkaus siitä mitä Cledos-artistina on. Boboff Tape oli selkeästi tyyleiltään yhtenäisempi, Ceissillä kuullaan artistia monipuolisempana – aivan kuten hän on sinkkuvalinnoillaan tuonut ilmi. Levyllä on erilaisia tyylejä pop-kertseistä r&b-vetoisiin kappaleisiin, mutta myös rehtejä rapbangereita.

Näissä biisinostoissa Ceissi, levyn kunnianhimoinen avausraita, tuo esiin räppiosastoa. Sen Cledos on todistetusti osannut ja sillä hän myös uransa käynnisti. Samalla Ceissi toimii oppimateriaalina, sillä samalla biisillä on mukana adlib-maestro Skii6, suomiräpin uuden aallon suunnannäyttäjiin kuuluva Kingfish ja jo räppiuransa soolomateriaalin osalta kuopannut Versace Henrik. Lopputuloksena väkevä räppibiisi, jossa ei pyydellä anteeksi. Versace Henrik intoutuu biisillä täyteen hurmioon heittäen yhden likaisimmista ja tiukimmista säkeistöistään ikinä.

Penthouse33 on koukkumaestro Shrtyn kertsillä kaunistettu biisi, joka on makea huippuhetki levyn räppivetoisen keskiosan jälkeen. Biisissä kuullaan nuorten räppärien kattohuoneisto-flexausta, joka on naamioitu herkähköksi r&b-raidaksi. Samassa biisi on osuva silta Life-biisiin, joka päättää levyn. Housevetoinen kappale olisi yhtä hyvin voinut olla 00-luvun ranskalaista poppia, mutta todellisuudessa suomiräppärin tuotantoa vuodelta 2020. Yllättävä, mutta kaikessa erilaisuudessa varsin toimiva. Jos ei jaksa koko levyä kuunnella, niin pelkästän tämän kolmikon jälkeen on selvää, että Cledos on varsin monipuolinen.

Cledos kertoi Rumban haastattelussa yksityiskohtia levystä, joten se kannattaa lukea täällä.

Litku KlemettiMona
”Moi, mä oon yksinäinen, vaan en erilainen”, Litku Klemetti aloittaa Mona-slovarin. Kappale on tuotannollisesti silkkaa kasaria, vähän kuten edellinen Topsipuikolla aivoon -single. Biisissä kuuluu suomirock, kun Litku Klemetin ääni kaikuu korvakäytäviin. Kappale on vangitseva, haavoittunut ja toiveikas, sekä samalla merkki siitä, että Litku Klemetillä on tulossa levyllinen vakuuttavaa materiaalia.