Riita kytemässä? Weekndin katsotaan sohaisevan Drakea vastaan uudella kappaleella

Riitelevätkö seuraavaksi rnb:n megatähdet vai onko tämä puhdasta pr-toimintaa?

Sami Turunen

The Weekndin viimeisimmällä ep:llä läsnä ollut Gesaffelstein on julkaissut uuden kappaleen Lost In The Fire, jolla The Weeknd vierailee.

Usvainen rnb-balladi on kuin tavaramerkki-weekndia, jolla ei ole pyörää edes harkittu yrittää keksiä uudelleen. Radioaalloille suunnattu takuuvarma tuote. Se ei siis itsessään ole aiheuttanut juurikaan suurta polemiikkia, vaan siltä löytyvä riimi. Kappaleella The Weeknd laulaa näin:

”I just want a baby with the right one / Cause I could never be the one to hide one.” (Haluan lapsen oikean kanssa, koska en pystyisi ikinä piilottamaan lasta)

Joku voisi katsoa tämän olevan viittaus Michael Jacksonin Billie Jean -kappaleeseen, mutta viime vuonna kiihkeästi musiikkimaailmaa ja vähän muutakin maailmaa seuranneet löytävät siitä epäsuoran viittauksen Drakeen, eikä niin hyvässä valossa.

Pusha T nosti Draken ”salassa pidetyn pojan” esille Story of Adidon -kappaleella, joka oli dissiraita Drakea kohtaan. Paljastus oli melkoinen, koska kukaan ei tiennyt, että Drakella olisi poikaa. Scorpion-levyllä Drake räppäsi, että ei yrittänyt piilottaa poikaa maailmalta, vaan maailmaa pojalta. Joka tapauksessa isku vyön alle tuntui ja seuraukset ovat olleet kauaskantoiset.

Aihe on sen verran araksi luokiteltava edelleen, että kyseisellä riimiparilla The Weeknd on saanut rutkasti lisähuomiota uudelle kappaleelle. Toki The Weeknd pärjäisi ilman tahallisia sohimisia, mutta mahdollisesti Kanadan kultakurkkua kiinnostaa ottaa Toronton ja samalla koko musiikkimaailman valtikka itselleen. Drake on tällä hetkellä striimatuin artisti maailmassa.

The Weekndillä on ollut näppinsä pelissä Draken urassa, hän oli mukana säveltämässä muutamia kappaleita Draken Take Care -levylle, jota voi pitää räppäri-laulajan todellisena läpimurtona. Sittemmin heidän välillään ei ole ollut erityisempää yhteistyötä, vaikka The Weeknd vierailikin Draken kiertueella ainakin yhden kerran.

Asiaa ei ole vielä kommentoitu sen enempää kenenkään osalta. Sen verran Rumban juoruosasto osaa kertoa, ettei Drake viikonlopun klubikeikallaan luopunut Crew Love -kappaleen esittämisestä, jolla The Weeknd vierailee.

Katso Gesaffelsteinin ja The Weekndin tuore yhteisvideo alta.