Rock & Roll Hall of Famen työntekijää ja kahta muuta syytetään Eaglesin varastettujen sanoituspaperien hallussapidosta ja myyntiyrityksistä – dokumenttien arvo yli miljoona dollaria

Eagles-rumpali Don Henleylle kuuluvat dokumentit hävisivät jo 70-luvulla.

Kolmea miestä syytetään rockyhtye Eaglesin käsinkirjoitettujen sanoitusten ja muistiinpanojen luvattomasta hallussapidosta ja myyntiyrityksistä. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Kyseessä on noin 100 paperiarkkia, jotka Eagles-rumpali Don Henleyn on kirjoittanut yhtyeen vuoden 1976 debyyttialbumin tekemisen aikoihin. Mukana on muun muassa bändin suurimman hitin, Hotel Californian sanoitukset. Dokumenttien yhteisarvoksi on arvioitu yli miljoona dollaria.

Syytetyt ovat rokkihuutokauppamies Edward Kosinski, harvinaisia kirjoja myyvä Glenn Horowitz ja Rock & Roll Hall of Fame -museossa vastuutehtävissä työskentelevä Craig Inciardi. Rolling Stonen mukaan hänen virkansa on jäädytetty siihen asti, että tapaus selviää.

Kolmikkoa syytetään myös viranomaisille valehtelusta ja paperien alkuperään liittyvien tarinoiden sepittämisestä. Lisäksi he ovat tahallisesti estäneet sanoitusten laillista omistajaa eli Henleytä pääsemästä käsiksi niihin useiden vuosien ajan.

”Syytetyt yrittivät pitää hallussaan ja myydä nämä uniikit ja arvokkaat käsikirjoitukset, vaikka he tiesivät, ettei heillä ole oikeutta tehdä niin. He kehittelivät tarinoita dokumenttien alkuperästä ja omistusoikeudestaan niihin saadakseen rahallista hyötyä”, syyttäjä sanoi oikeudessa.

Sanoitukset katosivat alun perin jo 70-luvulla, kun Eaglesista kirjaa kirjoittanut henkilö pääsi niihin käsiksi. Hänen uskotaan myyneen ne Horowitzille vuonna 2005, joka taas myi ne eteenpäin kahdelle muulle syytetylle. Tarina on muuttunut useaan otteeseen, ja törkeimmillään paperien on väitetty olevan peräisin Eaglesin edesmenneeltä kitaristilta, Glenn Freyltä.

Miehet ovat kiistäneet syyllisyytensä. Kolmikon asianajajan mukaan kyseiset ”aiheettomat ja epäreilut syytökset tahraavat näiden arvostettujen ammattilaisten maineen.”

Asiasta tullaan varmasti kuulemaan lisää oikeusprosessin edetessä.

Lisää luettavaa