Roger Waters syyttää Radioheadia kovin sanoin Israelin tukemisesta – keikka Tel Avivissa oli symbolinen ele?

Roger Waters ei jätä politiikkaa musiikin ulkopuolelle, päinvastoin.

13.08.2017

Radioheadin konsertti Tel Avivissa, Israelissa viime keskiviikkona sai pienen joukon ärisemään. Keikka symboloi kritisoijien mielestä tuen antamista Israelin valtion sotatoimille.

Kritisoijien joukkoon on liittynyt myös Pink Floydin Roger Waters. Hän paheksuu Russia Todayn haastattelussa bändiä ja erityisesti Thom Yorkea siitä, että konsertti soitettiin maan ongelmista huolimatta.

”Hallinnon edustajat kertoivat kuinka innoissaan he ovat ja kuinka tämä keikka on parasta, mitä heidän hasbaralleen on ikinä tapahtunut, selitellen muulle maailmalle kuinka mahtava ja kallisarvoinen heidän demokratiansa onkaan”, Waters tilitti.

”Kun he [Radiohead] huolimattomasti ylittävät rajan, he tekevät julkisesti selväksi tukevansa hallituksen toimia, sanoivatpa he itse mitä tahansa, koska näin asia tullaan raportoimaan Israelissa ja muualla maailmassa. Tämän takia kaikki ne, joilla on edistyksellisiä näkemyksiä ihmisoikeuksista, tulevat kritisoimaan Radioheadia voimakkaasti.”

Waters soveltaa logiikkaansa lähinnä Israeliin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa esiintyvä bändi ei hänen mukaansa liity Donald Trumpin tukemiseen.

”Se on eri asia. Yhdysvaltojen kansalaiset eivät ole kerääntyneet yhteen ja pyytäneet muualta maailmasta tulevia esiintyjiä olemaan saapumatta Yhdysvaltoihin, koska heidän maansa on armeijan miehittämä ja armeijaa vastaan on organisoitua vastarintaa”, Waters selittää.

Waters ei selvästi ole kiinnostunut siitä, että tuhannet sodan keskellä olevat pelokkaat ihmiset saavat kuulla livemusiikkia sielunhoitoon. Ehkäpä hänen mielestään tärkeää musiikissa on maailmanpoliittisen viestin välittäminen.

Joten jos elät sodan keskellä korruptoituneessa maassa, ja haluaisit kuulla lempibändisi livenä, jotta voisit hetkeksi unohtaa maalliset murheet, toivo, ettei bändin konsertti ole myös päättäjienne mieleen. Silloin keikka olisi moraalisesti väärin.

Lisää luettavaa