Ruisrock tiedottaa ulkomaisista ja kotimaisista rap-osaston artistikiinnityksistä

Public Enemy
David Wong

Päivitetty klo 13:46.

Rapin pioneeriryhmä Public Enemy saapuu Ruisrockiin. Chuck D:n ja Flavor Flavin johdolla Public Enemy toi raakaa yhteiskuntakritiikkiä musiikin ystävien tärykalvoille jo muinoin 1980-luvulla. It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back on eittämättä rap-klasikko ,ja Don’t Believe the Hype -ohjeesta huolimatta Public Enemy nostettiin neljäntenä rap-yhtyeenä Rock and Roll Hall of Fameen.

Erityisesti Public Enemyn neljä ensimmäistä levyä ovat merkittäviä julkaisuja rap-musiikin saralla, ja bändin vaikutukset kuuluvat nykyrapissa edelleen vahvasti.

Rap-musiikki on Ruisrockissa tänä vuonna vahvasti edustettuna, kun myös SMC Lähiörotat kiinnitettiin festareille. Tonoslonon, Junon, Avionin Prinssin ja Eräkoiran tähdittämien lähiörottien albumi Ja niin se menee nousi Rumban albumilistalle sekä Suomen virallisenkin listan kärkikymmenikköön.

Räppipäille festari alkaa vaikuttaa varsin varteenotettavalta vaihtoehdolta, kun tapahtumaan on kiinnitetty aiemmin jo muun muassa G-Eazy, Pharrell Williams ja A$AP Rocky.

Lippuja Ruisrockiin myyvät Tiketti, Lippupalvelu ja Lippupiste. Yhden päivän lippu kustantaa 80 euroa, 2 päivän lippu maksaa 110 euroa ja kolmen päivän lippu 135 euroa.