Rumba vuonna 2053: Muistatko Käärijää? Euroviisusensaation elämä muuttui 30 vuotta sitten – Ruotsin kuningas erosi kohun takia

Matkasimme aikakoneella 30 vuotta eteenpäin ja muistelimme Käärijän uraa ja elämää, joka muuttui euroviisujen jälkeen täysin.

17.05.2023

Kääri voitti vuonna 2023 ensin UMK-kisan, ja hänet valittiin Euroviisuihin esiintymään. Siellä hän sijoittui kakkoseksi Ruotsin Loreenin jälkeen. Käärijä valloitti ensin suomalaisten sydämet ja myöhemmin koko maailman.

Pisteidenlasku herätti närää jo heti kisan jälkeen. Myöhemmin vuonna 2031 kävi ilmi, että Ruotsin euroviisudelegaatio oli manipuloinut juryääniä niin, että Loreen saatiin voittajaksi. Nousi valtaisa kohu, mutta liian myöhään: Suomi ei saanut euroviisufinaalia itselleen edes ruotsalaisten törkeän vilunkipelin jälkeen. Ruotsin kuningas joutui eroamaan kohun seurauksena kun kävi ilmi, että käsky manipulaatioon oli tullut kuninkaalliselta perheeltä itseltään.

Tämä ei Käärijän uraa haitannut. Cha Cha Cha nousi vuonna 2023 listoille kaikkialla maailmassa. Euroviisu- ja listamenestyksen jälkeen Käärijä kiersi ensin kotimaisia lavoja kesän ajan. Valtaisan maapallonlaajuisen listamenestyksen myötä Käärijä lähti maailmankiertueelle, ja loppu on historiaa. Maailmankiertue kesti lopulta seitsemän vuotta, jonka aikana Käärijä esiintyi stadionkeikoilla kaikilla mantereilla.

Tähän mennessä Käärijä on julkaissut urallaan 11 albumia. Niistä jokainen on mennyt listaykköseksi yli 30. maassa.

Tätä nykyä Cha Cha Cha on yhä Spotifyn kaikkien aikojen kuunnelluin kappale yli 448 miljardilla striimauskerralla. Vuonna 2048 hänet nostettiin Abban kanssa Euroviisujen Hall of Fame -jäseneksi. Muita esiintyjiä ei vielä tähänkään päivään mennessä ole HOF-esiintyjiksi nostettu.

Monet varmasti myös muistavat, miten Quentin Tarantino otti vuonna 2033 Käärijän tuolloisen uutuussinglen elokuvansa tunnusmusiikiksi. Leffan ikoniseksi nousseessa kohtauksessa Nicolas Cagen näyttelemä gangsteri ampuu Michael Keatonin esittämän eläkkeelle siirtyneen poliisin meksikolaisessa vanhainkodissa.

Taustalla soi tietenkin Cha Cha Cha.

Käärijä esiintyi vuoden 2044 olympialaisten avajaisseremoniassa. Myöhemmin kansainvälinen olympiakomitea korvasi Spyridon Samarasin säveltämän olympiahymnin Cha Cha Challa.

Vuonna 2050 Käärijä nostettiin uuden interplanetaarisen komission kunniajäseneksi, ja ensimmäisellä miehitetyllä Mars-lennolla vuonna 2051 astronautit pukeutuivat neonvihreään Käärijää kunnioittaakseen.

60-vuotias Käärijä eli Jere Pöyhönen asuu yhä Vantaalla. Hänellä on kolme koiraa.

Lisää luettavaa