Rumban printtilehti lopetetaan

Legendaarinen musiikkilehti Rumba jättää hyvästit aikakauslehdelle. Viimeiset numerot ilmestyvät 15.3. ja 24.5.2019.

13.03.2019

Rumban kustantaja Pop Media Oy lopettaa Rumban printtilehden kannattamattomana.

Vuodesta 1983 lähtien ilmestynyt Rumba on ollut merkittävä julkaisu sekä musiikkijournalismin että journalismin saralla ylipäänsä ja moni toimittaja on aloittanut uransa Rumbassa. Suomen kieli ja laadukas journalismi ovat olleet lehden kulmakiviä sen perustamisesta lähtien. Nämä olivat lehden yhden perustajan Rami Kuusisen (1963–1996) tärkeimpiä oppeja tuleville päätoimittajille. Rumban päätoimittajina ovat toimineet Kuusisen lisäksi Kimmo Miettinen, Leena Lehtinen, Kari Kivelä, Ilkka Mattila, Virve Valli, Jari Mäkäräinen, Mikko Aaltonen, Viljami Puustinen, Teemu Fiilin, Saku Schildt ja Jukka Hätinen.

Lehden taustajoukoissa on toiminut myös tunnettuja kulttuurivaikuttajia, kuten Pekka Haavisto, Pasi Heikura, Simo Frangén, Arto Nyberg, Heidi Hautala ja Perttu Häkkinen. Ensimmäisen numeron kannessa oli Musta Paraati (otsikkokuva) ja Rumba-lehteä on julkaistu yhteensä 678 numeroa, viimeinen numero mukaan laskettuna. Rumban julkaisu jatkuu verkossa osoitteessa www.rumba.fi.

Kiitämme nöyrästi kaikkia lehden päätoimittajia, tekijöitä, tilaajia, lukijoita, mainostajia, tukijoita ja yhteistyökumppaneita.

Lehden tilaajia tullaan informoimaan kirjeitse lopetuksen vaikutuksista.

Rumban seuraava numero ilmestyy perjantaina 15.3. ja viimeinen numero 24.5.

Lisää luettavaa