Rumban soittolistalla tuiskuaa – mukana suomeksi räppäävä Gracias, sekä Puu ja Uusivirta

Antti Tuisku kuuluu Rumban listalla, mukana myös paljon muuta.

09.02.2020

Rumba lanseerasi uuden viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Vaikka tällä viikolla valokeilan itselleen varasti Antti Tuisku, niin kyllä muutakin musiikkia julkaistiin. Sen verran hiotun timantin Tuisku kuitenkin pamautti ilmoille, että päätimme napata listalle Tuiskulta peräti neljä biisiä.

Vaikka Valittu kansa olikin puhuttava avaussingle, niin jätämme sen tästä pois. Annamme tilaa muille kappaleille, kerromme toki miksi. Tsekkaa alta nostoja muistakin lisäyksistä.

Antti TuiskuPyhä kosketus
Biitissä kuuluu yhtäaikaa trap ja edm, laulussa Craig David. Siinä kohtaa, kun Craig David olisi jo jättänyt viimeisen laulunuottinsa leijailemaan korvakäytäviin, odottaen ”droppia”, Tuisku menee vielä aavistuksen pidemmälle. Kertosäkeessä kuullaan falsettoa, ikään kuin korostaakseen pyhää kosketusta. Kappale on vahva, dynaaminen ja hikinen.

Antti TuiskuMistä minä tiedän
Tämä biisi on tuotannoltaan sitä vanhaa tunturibiisituiskua. Sanoituksissa pohditaan suuria kysymyksiä, kuten onko elämää kuoleman jälkeen. No mistä Tuisku, tai kukaan muukaan sen voisi tietää? Kappale on rakenteeltaan kevyt, mutta silti oudon kestävä. Ja siksi vetää puolelleen.

Antti TuiskuJumalan kämmenellä
Tuisku haluaa jotain mitä ei voi ja pitäisikään saada. Kaikesta huolimatta ”syntii tehty on”. Biitin ysäripauke on koukuttavan härski – kuplakurkussa laulettu kertosäe hämmentää.

Antti TuiskuKahvia ja pullaa
Finlandersin Oikeesti, Imogen Heapin Hide and Seek ja jonkun napsuvat sormet. Yksinäisyydestä ja yhteisön kaipuusta kertova balladi saa onnellisen lopun.

GraciasTyylit
Gracias julkaisee tänä vuonna suomilevyn ja tämä kappale löytyy siltä. Yhdessä MD$:n kanssa tehty biisi on bängeri, olematta täyttä kaahausta.

Anna Puu ja Olavi Uusivirta2020
Emma Gaalaan valmistettu ”mittatilausbiisi” on elektroninen ja lähempänä Puun tuotantoa. Jukka Immosen ja Heviteemun tuottama kappaleella kuuluu kuitenkin myös Uusivirran soundi. Yhteistyötä voi luonnehtia toimivaksi.

AivovuotoCadaques
Aivovuodon biisi on paikallaan kuin näyttävä öljyvärimaalaus, vallaten salakavalasti koko tilan.

KäärijäKiertävä sirkus
Suomessa ei ole toista samanlaista räppäriä kuin Käärijä. Kuuntelemalla tiedät miksi.

Jesse MarkinTreat
Jesse Markin valittiin Emmoissa vuoden tulokkaaksi. Nostimme kappaleen mukaan listalle.

MooaJoku kuuluisa
Kaihoisa kitara, sumuinen soundi ja iso tarina. Mooan uudella sinkulla juodaan halpaa viiniä ja odotetaan helpotusta. Sitä ei kuitenkaan tule, mutta biisi itsessään sitä voi kyllä antaa.

Laita lista seurantaan alta.

Lisää luettavaa