Run DMC -räppäreiden Adidas Superstar -tossujen markkinointia ja keikkakuvia – Keith Haringin ja Ralph Larmannin teoksia Tampereelle

Tampereella kaksikin näyttelyä kesällä.

07.01.2020

Keith Haringin ja Ralph Larmannin teoksia on esillä Tampere-talossa 24.6.-18.8. välisenä aikana.

Teokset jakautuvat niin, että Sorsapuistosalissa on esillä amerikkalaisen Keith Haringin julistetaidetta ja Duetto 1 ja 2 -salin seinillä nähdään saksalaisen Ralph Larmannin valokuvia rock- ja popmaailman supertähdistä.

Näyttelyiden käytännön toteutuksesta vastaa arkkitehti Taina Väisänen. Hän on aikaisemmin suunnitellut mm. Tampere-talon Muumimuseon näyttelyn sekä kesällä 2019 lähes 17 000 kävijää houkutelleen Andy Warhol Posters (1928-1987) -näyttelyn Tampere-talossa.

Keith Haring on vuonna 1991 menehtynyt yhdysvaltalainen katutaiteilija, jonka hip hop -kulttuurista sekä graffiti- ja poptaiteesta pohjaava tyyli kasvoi New Yorkin metron piirroksista teoksiin, jotka tunnetaan kaikkialla maailmassa. Haring muistetaan muun muassa yhteistyöstään Run DMC -räppäreiden kanssa Adidaksen Superstar-tossun markkinoinnissa, Swatch-kellojen grafiikoista sekä Absolut Vodkan mainosjulisteista.

Suurten muraalien ja kantaaottavan julistetaiteen tekijä tunnetaan muun muassa Etelä-Afrikan apartheid-politiikkaa vastustavista ja AIDS-tietoisuutta levittävistä töistään.

Tampereella näytillä on alkuperäisteoksia ja julisteita koko Haringin noin kymmenen vuotta kestäneeltä kuumalta uralta. Näyttely kattaa yli 100 teosta sekä keräilyharvinaisuuksia.

Toinen näyttelykohde koostuu vuonna 1962 syntyneen Ralph Larmannin kuvista. Hänen uransa käynnistyi 1980-luvun lopulla. Sen jälkeen hän on valokuvannut muun muassa AC/DC:tä, U2-yhtyettä, Justin Timberlakea, Michael Jacksonia, Ed Sheerania, Pinkiä, Robert Plantia, Princeä sekä Kaija Koota, Cheekiä ja Sunrise Avenueta.

Kaiken kaikkiaan Duetto 1 ja 2 -saleissa nähdään valokuvia yli 60 keikalta ja tapahtumasta ympäri maailman.

Lisää luettavaa