Sabatonin jäähallikeikkojen lämmittelijät selvillä – toinen bändeistä lämpännyt myös Lady Gagaa

Babymetal ja Lordi lämmittelevät Sabatonia.

18.10.2022

Suomessa useaan otteeseen vieraillut Sabaton esiintyy 19.5. Helsingin Jäähallissa ja 20.5. Kuopio-hallissa.

Nyt keikan lämppärit ovat selvillä. Lavalla ennen ruotsalaista sotametalliyhtyettä nähdään kotimaan ylpeytemme Lordi sekä hieman yllättäen japanilainen Babymetal.

Su-Metal (Suzuka Nakamoto) ja Moametal (Moa Kikuchi) -duosta koostuva japanilainen kawaii-metalbändi Babymetal perustettiin vuonna 2010. Babymetal fuusioi musiikissaan metallimusiikkia ja J-popin piirteitä. Vaikutteita heidän musiikissaan löytyy vaihtoehtometalista speed- ja death metaliin.

Babymetal nousi nopeasti perustamisensa jälkeen jättimäiseksi ilmiöksi, joka jakoi metalliväen mielipiteitä puolesta ja vastaan. Suuri yleisö on kuitenkin pitänyt, ja esimerkiksi Lady Gaga otti bändin lämppärikseen USA:n kiertueelle vuonna 2014.

Babymetal lähtee Eurooppaan promotoimaan neljättä levyään The Other One, jonka on määrä ilmestyä 24. päivä maaliskuuta ensi vuonna. Myös Lordilta on tulossa uusi levy alkuvuodesta.

Liput keikoille maksavat alkaen 77,50 euroa. Helsinkiin että Kuopioon voi hankkia liput Ticketmasterista, ja Kuopion kohdalla liput voi ostaa myös Lippupisteestä.

Lisää luettavaa