Saimaalta uusi levy legendaarisen Love Recordsin kautta – eikä sitä seuraavaa levyä tarvitse kauaa odotella

Saimaalta uusi levy!

11.03.2024

Saimaa julkaisee kuudennen albuminsa parin viikon päästä. Eikö siinä vielä kaikki – tuota seuraacaa albumia ei kauaa tarvitse odotella!

Tiedote maalailee yhtyeestä uuden levyn yhteydessä seuraavaa:

Matti Mikkolan kipparoima superkollektiivi imee inspiraationsa sieltä, missä vapaus ja lupa kuvitella ovat musiikin pyhiä arvoa. Eikä nyt puhuta vanhan koulun vapaudesta rikkoa rajoja olemalla olla urpo. Saimaan laulu ja soitto kumpuaa vapaudesta lentää, ajaa fillarilla ja romubussilla tai kävellä mutaisia sivupolkuja, jos siltä tuntuu. Liike on tärkein, mutta tyyli vapaa.

Vapaus voi liihottaa monenlaisessa kaavussa. Joskus se pukeutuu Grateful Dead– ja Allman Brothers Band -henkisiin paljasvarpaisiin avaruusjameihin. Toisinaan vapaus tarkoittaa sitä, että töpseli vedetään seinästä ja annetaan musiikin soida akustisesti. Saimaan soivan tutkimusmatkan mausteet ja raaka-aineet on poimittu milloin Amerikan taivaan alta tai Brasilian viidakoista, milloin suomalaismetsän siimeksestä tai kesän kuumentamilta pikiteiltä.”

Saimaan albumi Vol. 6 julkaistaan digitaalisesti 22. päivä maaliskuuta Love Records -levymerkin kautta. Cd ja vinyyli saadaan 24. päivä toukokuuta Yhtye julkaisee seuraavan albuminsa Vol. 7 tulevana syksynä. Bändin kevätkiertue käynnistyy 22.3. loppuunmyydyllä keikalla Hämeenlinnasta

Lisää luettavaa