Sairas T:n ja Käsipuolen muodostama Vitun Iso Rotsi julkaisi debyyttisinglensä

Ajan pitkin Länärii -biisi on Bustaavien Budien tuottama.

01.04.2022

Reilu viikko sitten Instagramiin ilmaantui hyvin niukalti informaatiota itsestään jakava uusi käyttäjänimi Vitun Iso Rotsi, joka kuitenkin onnistui taktisesti tiputelluilla faktoilla keräämään kiitettävän määrän liekkisymboleita ainoan kuvansa alle. Kuvan alla mainittiin 1.4., päivä joka koitti tänään: kyseessä on Vitun Iso Rotsin ensisinglen julkaisupäivämäärä.

Käsipuolesta ja Sairas T:stä koostuva kaksikko julkaisi siis kappaleen nimeltä Ajan pitkin Länärii, jonka tuotannosta vastaa Bustaavat Budit. Samalla Vitun Iso Rotsi paljasti biisin ennakoivan kokonaista albumia, joka tulee sekin olemaan Bustaavien Budien tuottama, mutta jonka tarkemmat tiedot ovat vielä hämärän peitossa.

Ajan pitkin Länärii sopii yhtä hyvin huolettoman viattomasti päivänvalossa suoritettuun kruisailuun kuin kaukaisten sireenien sävyttämään öiseen pakomatkaankin. Ilmapiiri nimittäin pysyy nautittavan ilmavana, vaikka kappaleessa yhtä sun toista päivänvalolta piilossa pidettävää askaretta suoritetaankin. Vitun Iso Rotsi ei paljoa stressaile siitä, mikä on sallittua ja mikä ei, vaan luottaa, että oma harkintakyky kantaa kauas sivupeilissä välkkyvistä kuumotuksista.

Kuten jo mainittiin, yhtye suunnittelee kokonaista debyyttilevyä. Rumba tavoitti Käsipuolen ja Sairas T:n muutamien peruskysymysten tiimoilta, joissa kartoitettiin projektin juuria sekä kaavailtua tulevaisuutta. Ensimmäinen kysymys kuuluukin: milloin Vitun Iso Rotsi sai alkunsa?

“Joudumme tarkistamaan tämän arkistoista”, Sairas T tokaisee. “Milloin eka demo on tehty?”

“Syyskuun 11. päivänä vuonna 2019”, Käsipuoli heittää yhtään epäröimättä. “Tarvitseeko laittaa kellonaikaa?”

Ennen kuin aletaan kaivella audiotiedostojen aikaleimoja, kartoitetaan kuinka idea kaksikon yhteisprojektiin ylipäätään syntyi.

“En muista. Ainakaan enää”, kuuluu Käsipuolen ytimekäs vastaus.

“Hmm.” Sairas T pelaa aikaa naputellen sormillaan pöytää. “Vaikka kuinka yritän kaivaa aivojeni sopukoista jonkinlaista muistijälkeä, päädyn toistuvasti umpikujaan. Muistan tosin sen, että olin tympiintynyt sooloiluun ja kaipasin jotain vaihtelua.”

“Mulla ei valitettavasti ole tuohon mitään lisättävää”, Käsipuoli pahoittelee.

Sooloilusta puheen ollen: kuinka tietoisesti tahoillaan omia räppiuriaan vuosikausia tehneet artistit halusivat ottaa etäisyyttä itselleen tuttuihin tyyleihin toteuttaa musiikillisia visioitaan?

“Sairas T -soolot ovat aina olleet niin tummasävyisiä, että niissä on pitänyt vajota siihen synkkyyteen. Tämä ei ole ollut henkisesti niin raskas projekti”, Sairas T pohtii.

“Mä halusin yksinkertaisesti tehdä hyvää musaa”, Käsipuoli puolestaan sanoo. “Ainoa asia jonka olemme päättäneet on se, että meitä ei kiinnosta paskaakaan.”

Sattumoisin Gettomasalta ilmestyi aiemmin tällä viikolla uusi kappale nimeltä Iso takki. Mitäs Vitun Iso Rotsi tästä tuumaa?

“En ole kuullut, mutta hyvää musiikkia tarvitaan aina”, Käsipuoli toteaa suopeasti. “Mutta meillä on ollut nämä rotsit päällä since ketä kiinnostaa.”

“Hyvä biisin nimi”, kuuluu Sairas T:n tuomio.

Lopuksi Käsipuoli ja Sairas T tiivistävät yhtyeen tulevat kuviot.

“Isoja hittejä on luvassa, paljon”, Käsipuoli lausahtaa.

“Myös yksi suuren luokan vierailu on tulossa”, Sairas T myhäilee.

“Rotsikausi on nyt virallisesti avattu”, Käsipuoli päättää.

Kuuntele Ajan pitkin Länärii alta.

Lisää luettavaa