Saksalais-suomalainen miljonääri ja Yhdysvaltojen tekijänoikeusviranomaisten pahin vihollinen teki sitten musiikkivideon

Kim Dotcom teki sitten musiikkivideon, jossa on muutama klisee.

Saksalais-suomalainen Kim Dotcom perusti vuonna 2005 MegaUpload-palvelun. Pilvipalvelun mahdollistavan tilan kautta sen käyttäjät saattoivat ladata itselleen tiedostoja entistä helpommin. Luonnollisesti palvelua käytttiin myös laittomien tiedostojen kuten elokuvien ja pelien jakamiseen.

MegaUpload suljettiin vuonna 2012 Yhdysvaltojen viranomaisten toimesta tekijänoikeuslakien rikkomisen vuoksi. Jenkkilän poliisien mukaan MegaUpload sai kaikkiaan yli 175 miljoonan dollarin hyödyt laittomilla mainostuloina ja jäsenyyksien myynnillä. DotCom sai syytteet rahanpesusta ja piratismista, ja väitteiden mukaan hänen 200 miljoonan dollarin omaisuutensa katosi viranomaisten hyppysiin. Dotcom asui (ja asuu yhä) Uudessa-Seelannissa, ja hänen asunnostaan takavarikoitiin esimerkiksi 18 luksusautoa ja kalliita taideteoksia.

Dotcomin väitetään siis virallisesti olevan varaton. Mies aloitti kovin hämäräperäisen uransa jo 1990-luvun alussa, joten on vaikea kuvitella, etteikö hän olisi laittanut myös sukanvarteen jotain potentiaalista kärähätämistä varten. Tästä kertoo jotain miekkosen tekemä musiikkivideo. Kyllä, kuten kuka tahansa varaton miljonääri Dotcom esittelee videolla perinteistä räppikuvastoa kuten helikoptereita, luksusveneitä ja yksityislentokoneita aika jäätävän EDM-biitin tahtiin.

Ei kai noita ihan pikkurahalla saa, joten joidenkin nettisivustojen arvelut siitä, miten Dotcomin omaisuus olisi tänä päivänä noin miljoonan luokkaa voinee ohittaa merimiesnaurun saattelemana.

Tsekkaile video alta.