Salkkari-näyttelijän steroideista räppäävä alter ego Roinatan on palannut

Markku Pulli on jälleen Roinatan.

07.06.2022

Salatuissa elämissä Joonatan Sievistä näyttelevä Markku Pulli muistetaan etenkin internetin laitamilla myös aliaksella Roinatan. Tämä taiteilijanimi on perua lähes kymmenen vuoden takaa, kun Matti ja Roinatan julkaisivat Roju-nimisen kappaleen. Biisistä, jossa räpätään pyssyt kädessä hormoneista, syntyi viraali-ilmiö: sen musiikkivideota on katsottu Youtubesta 3,5 miljoonaa kertaa, tehtailtu meemejä megatolkulla ja Roinatan-fanikanta aktivoitui esimerkiksi Pullin osallistuttua Big Brotherin julkkiskaudelle keväällä 2021.

Matti ja Roinatan ovat palanneet, ja Rojun saaga saa jatkoa uuden biisin ja sille kuvatun musavideon muodossa tänä perjantaina. Rumba vaihtoi kuulumiset kaksikon kanssa.

Rojusta tuli melko suosittu kappale. Miltä sen viraalisuosion seuraaminen tuntui?

Matti: ”Lähinnä se oli siistiä, että oma musiikki sai aikaan ilmiön. Musiikin paras puoli on sen aikaansaamat tunnereaktiot, ja siinä onnistuttiin vahvasti. Minun mielestäni oli hauskaa etenkin seurata, miten se suosio keskittyi Markun hahmoon Roinataniin.”

Markku: ”Homma on tehty pilke silmäkulmassa ja sellaisenahan suurin osa sen osasi ottaa. Totta kai nauratti myös ne pakolliset muutamat tosikot, jotka vetivät herneen nenään. Mutta hauskinta oli seurata siitä syntyneitä meemejä ja sitä, millä vaivalla niitä on nettiin tehty.”

Roju julkaistiin vuonna 2013. Miksi paluu näiden vuosien jälkeen?

Matti: ”Jengi on kysellyt paluusta ja Markun kanssa ollaan vaihdeltu viestejä, että pitäisikö nyt, muttei olla siltä asteelta edetty. En oikeastaan osaa sanoa, mikä sai aikaan tämän juuri nyt. Todettiin Markun kanssa, että nyt olisi hauska kohahduttaa, kun kaikki tuntuu olevan nykyään niin hemmetin vakavaa ja totista.”

Markku: ”Ollaan aina silloin tällöin katseltu noita Spotifyn ja muiden striimipalveluiden lukuja ja huomattu, että biisi on jäänyt elämään ihan omaa elämäänsä. Kun viime vuoden keväällä olin mukana Julkkis-BB:ssä, niin se biisi nousi taas uudelleen jostain syystä, ja sen löysi ilmeisesti uusi sukupolvi jonneja.”

Matti kertoo, että perjantaina julkaistava Osta ja nosta -single jatkaa saman aihepiirin ympärillä, eli punttisalista ja hormoneista räpätään. Hänen mukaansa sanoitukset syntyivät mailaa puristamatta.

Matti: ”Teksti syntyi nopeasti ja vaivattomasti. Vuosien varrella on jäänyt korvan taakse erinäisiä salihommiin liittyviä läppiä. Ja kun tässä projektissa ei ole kyse rahasta tai duunista, niin ei ole luomisen tuskaa. Tämä on intohimoprojekti, sen kuin pidetään hauskaa sarkasmi edellä.”

Markku Pulli on luottavainen, että uudestakin biisistä jää elämään muistettavia iskulauseita. Hänen mukaansa musiikkivideo jatkaa niin ikään Rojun tarinaa.

Markku: ”Tuntui jopa jollain tavalla, että ollaan tämä jatko-osa velkaa. Musiikkivideon suhteen on viety homma nextille levelille, mutta samaa porukkaa kuin Rojunkin teossa, ystävien kanssa on saanut tehdä ja sekin on ollut hauskaa. Video sijoittuu jopa vielä konkreettisemmin tuonne steroidihommiin, mahdollisesti jotain laboratoriotoimintaa on luvassa, mutta en halua enempää paljastaa.”

Matin ja Roinatanin Osta ja nosta ilmestyy perjantaina 10. kesäkuuta. Tässä muistin virkistykseksi vuonna 2013 julkaistu Roju:

YouTube video

Lisää luettavaa