Sanni pohtii pettämistä ja tekee nyt musiikkia Ruusut-tuottajan kanssa

Pettäjä on ensimmäinen single poptähden viidenneltä albumilta.

07.05.2021

Sanni rikkoi miltei kahden vuoden julkaisutauon uudella singlellään Pettäjä. Se on ilmeisesti eräänlainen ”pehmeä lasku” tuottajan vaihtoon: seuraavaa albumia Sanni on työstänyt vuoden verran Ruusut-yhtyeestä tutun Alpo Nummelinin kanssa, mutta Pettäjä-kappaleella on mukana myös Trippi-albumin (2019) tuottanut Jurek.

”Kun on vuoden viettänyt enemmän tai vähemmän aikaa bunkkerissa luomassa, on vapauttavaa päästä vihdoin julkaisemaan eka biisi ja video tulevalta kokonaisuudelta”, Sanni sanoo.

Sannin mainitseman musiikkivideon on ohjannut Viivi Huuska, jonka tavaramerkiksi alkaa muodostua tapahtumien keskittäminen twinpeaksiaaniseen huoneeseen. Pettäjä-videon estetiikasta voi vetää viivat Huuskan aiempiin videoihin, kuten F:n Ihana ja Erika Vikmanin Häpeä.

Kappaleen sanoituksissa Sanni pohtii pettämistä. Hän kertoo idean biisiin syntyneen ystäävn kertoessa parisuhteen ulkopuolisesta suhteestaan.

”Se herätti sisälläni ristiriidan. Samalla, kun mieleni moraalipoliisi tuomitsi, että toi on väärin, yritin parhaani mukaan olla empaattinen ja ymmärtää. Menin heti tapaamisemme jälkeen studiolle selvittämään päätä ja kirjottamaan aiheesta.”

Sanni halusi saada ystävänsä tajuamaan, miten ristiriidassa hänen tekonsa ja sanansa olivat. Kirjoitusprosessin aikana Sanni sanoo alkaneensa tunnustella omaa suhdettaan kirjoittamaansa.

”Pitääkö pettää fyysisesti ollakseen pettäjä? Mikä edes on pettämistä? Sitä on niin helppo pointata ja tuomita ympäriltään ajatukset, jotka kieltää itseltään. Kaikkihan me halutaan nähdä itsemme hyvinä tyyppeinä – silloinkin, kun teot tai vähintään ajatukset puhuvat jotain muuta.”

Tuotannollisesti kappale myötäilee popmaailman trendejä: bassolaini on Dua Lipa kuuntelemassa Daft Punkia ja tunnelman sävyttävä filtteri on The Weekndin kirjastosta. Hank Solon läpikäynyttä, Jurekista nyt Alpo Nummeliniin siirtyvää Sannia voisi tämän myötä alkaa kutsua suomalaisen popin kameleontiksi: valtavirtapoppariksi rohkean erilaisia tyyliejä kolunnut ja testaillut Sanni onnistuu kuitenkin aina kuulostavaan vain ja ainoastaan itseltään.

 

Lisää luettavaa