”Sarjaa on syytetty homofobiasta ja misogyniasta” – Frendit-paluujakson arviot pitävät sitä liikuttavana kokemuksena

Jakso nyt nähtävillä.

Kerroimme viime viikolla täällä, miten Frendit-sarja tekee lyhytkestoisen paluun erikoisosassa.

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry sekä David Schwimmer palasivat yhteen HBO Max -kanavan juhlajaksossa 27. päivä toukokuuta. Tuolloin ei ollut vielä tietoa, missä jakson voi nähdä Suomessa. Myöhemmin saatiin kuitenkin tieto, että se nähdään Suomessa HBO Nordic -kanavalla.

Paluu yhteen onkin ollut tästä aamusta lähtien nähtävillä HBO Nordicilla.

Episodi-lehden Jussi Huhtala antoi jaksolle neljä tähteä. Hän kommentoi jaksoa muun muassa näin:

”Frendejä on viime aikoina kritisoitu asenteiltaan vanhentuneeksi, ja sitä on syytetty homofobiasta ja misogyniasta, mutta sarjan suosioon se ei ole tuntunut vaikuttavan. Uudet katsojasukupolvet löytävät Frendit samaan tapaan kuin Disney-klassikot”, Huhtala kertoo sarjan joillekin ongelmallisesta maailmankuvasta tänä päivänä.

Huhtala kuitenkin jatkaa:

”Kyyninen katsoja voisi ajatella, että Friends: The Reunion on pelkkää rahastusta, joka ei tarjoa mitään ihmeellistä. Sehän on vain pidennetty talk show’n, historiikin ja making of -dokumentin yhdistelmä. Kriittisyys lentää kuitenkin pian romukoppaan, sillä kaikki tuntuu tavattoman rehelliseltä ja aidolta. Friends: The Reunion on liikuttava kokemus myös katsojalle.”

Muutenkin jakso on saanut osakseen lähinnä pyyteentöntä hehkutusta. Wall Street Journalin John Anderson kehuu hänkin jakson inhimillisyyttä: siinä missä jotkut näyttelijöistä eivät muista yksityiskohtia tietyistä puheenaiheina olevista jaksoista, osa muistaa ne kuin eilisen päivän. Andersonin mukaan tämä osoittaa, miten kokoontuminen yhteen tuntuu tästä syystä spontaanilta frendien tapaamiselta (sanan kaikissa merkityksissä, siis).

Varietyn Caroline Framke puolestaan kehuu paluujaksoa yksinkertaisesti hyvää mieltä tuottavaksi jälleennäkemiseksi, joka ei yritäkään olla millään tavalla kriittinen. Framken mukaan tämä onkin erikoiskohtaamisen vahvuus.

Episodin arvion jaksosta voit lukea täältä.