Seattlen poliisi päätti tarkastella uudelleen Kurt Cobainin kuolinolosuhteita

21.03.2014

Ja vaikka tapauksen ympärille on kasattu vaikka minkälaisia murhateorioita, poliisi ei löytänyt mitään uutta, minkä vuoksi tapaus olisi pitänyt avata uudelleen.

Teksti: Saku Schildt, kuvassa: Nirvana

Kurt Cobainin itsemurhasta on kulunut 20 vuotta. Niinpä oli melkoisen yllättävää, kun seattlelainen Kiro-TV-kanava uutisoi poliisin tutkineen tapausta uudelleen. Tai ”vilkaisseen” voisi olla parempi sana – poliisin arkistoissa oli ilmeisesti vuosia kehittämättöminä lojuneita filmejä artistin kuolinpaikalta.

”Minua pyydettiin arvioimaan tapaus uudellen, koska se on saanut mediassa paljon tilaa ja sen kimpussa on ollut kaikenlaisia salaliittoteoreetikkoja”, filmit kehittänyt etsivä Mike Ciesynski sanoi Kiro-TV:n mukaan.

Poliisi haastatteli myös joitain tapaukseen liittyneitä ihmisiä uudelleen. Mistään ei kuitenkaan havaittu mitään, mikä olisi ollut vastaan tutkinnan alkuperäistä tulosta, eli että Cobain surmasi itsensä Lake Washingtonin asunnossaan 5. huhtikuuta 1994.

Alun perin Seattlen poliisin uutisoitiin avaavan tapauksen uudelleen, mutta poliisilaitos kiirehti täsmentämään, että laulajan kuolemaa vain ”tarkasteltiin” uudemman kerran. Uudesta kuvamateriaalista julkistetaan vain pieni osa yleisön nähtäväksi, pari kuvaa Cobainin kuolinpaikalta on nähtävillä Gawkerissa.

Lisää luettavaa