Seksirikoksista syytetty R. Kelly sai potkut levy-yhtiöstä

R. Kelly on kiistänyt syytteet.

19.01.2019

Kuten olemme uutisoineet, R. Kellyä on uransa varrella epäilty muun muassa raiskauksista ja hyväksikäytöistä.

Aiemmin esimerkiksi Lady Gaga ja Chance the Rapper poistivat yhteistöidensä jäljet suoratoistopalveluista, vielä isompien koneistojen toimia on saatu odottaa siihen asti. Nyt se on kuitenkin tapahtunut ja hyvin jämptillä tavalla: Sony ja sen alamerkki RCA Records on antanut R. Kellylle välittömästi kenkää.

R. Kelly levytti RCA Recordsille vuodesta 2012 lähtien. Levy-yhtiön kautta julkaistiin neljä levyä ja oletettavasti niitä olisi tullut jatkossa lisää, R. Kelly kun ei ole missään vaiheessa lopettanut musiikin tekemistä. Tätä ennen R. Kelly levytti Jivelle, joka oli RCA Music Groupin alaisuudessa, joka taas kuului Sonylle. Käytännössä R. Kelly on ollut Sonyn riveissä koko uransa ajan, mutta nyt Sony on päättänyt ryhtyä toimiin.

R. Kellyä ei ole ikinä tuomittu mistään rikoksista, mutta joitakin tapauksia on sovittu oikeussalin ulkopuolella. Saagassa siis paljastuu vielä uusia puolia ja ratkaisuja. Esimerkiksi Jay-Z:n on odotettu kommentoivan asiaan jotenkin. Vaikutusvaltainen musiikkimoguli, kun julkaisi aikoinaan R. Kellyn kanssa yhteislevyn.

Lisää luettavaa