Seksuaalirikoksista 30 vuodeksi vankeuteen tuomittu R. Kelly haastoi vankilan oikeuteen – vaatii 100 miljoonaa dollaria

R. Kelly haastoi oikeuteen.

Kerroimme viime viikolla täällä, miten R. Kelly tuomittiin 30 vuoden vankeuteen.

”55-vuotiasta Kellyä on syytetty lukuisista seksuaalirikoksista jo parin vuosikymmenen ajan, mutta aiemmin syytteet on hylätty. Kelly on istunut vankilassa viimeiset muutamat vuodet odottaen uusia oikeudenkäyntejä ja tuomiotaan… Viime vuoden syyskuussa hänet tuomittiin syylliseksi muun muassa seksikaupan vastaisen lain rikkomisesta, kiristyksestä ja kidnappauksesta. Eilen vankeustuomion pituudeksi luettiin 30 vuotta. Se on viisi vuotta enemmän kuin syyttäjä vaati vähimmillään. Merkittävä osa Kellyn uhreista on ollut tapahtumahetkellä alaikäisiä”, kerroimme uutisessamme täällä.

Nyt R. Kelly asianajajineen on haastanut vankilan oikeuteen. R. Kelly vaatii brooklynilaisvankilalta 100 miljoonan dollarin korvauksia, Rolling Stone kertoo.

R. Kelly siirrettiin vankilassa mahdollisesti itsetuhoisten osastolle heti tuomion julkistuksen jälkeen. Tämä on New Yorkin osavaltiossa ollut ennenkin tapana. R. Kellyn asianajajat kuitenkin väittävät, että laulaja siirrettiin erityisosastolle pelkästään rangaistustarkoituksessa, eikä vankila aidosti ollut huolissaan R. Kellyn hyvinvoinnista.

R. Kellyn asianajajien mukaan erityisosastolle siirtäminen rikkoi hänen perustuslakiin kirjattuja oikeuksia. Asianajajat myös kertoivat, miten tämä aiheutti R. Kellylle vakavia ahdistustiloja.

Erityisosastolla vangit joutuvat syömään ateriansa käsin, ja esimerkiksi suihkuja ei ole. Luonnollisesti myös partateriä tai muita heille ei anneta, ja lisäksi heitä tarkkaillaan monitoreista 24 tuntia vuorokaudessa.

Lisää luettavaa