Siivousaineista pitkä matka Ressu Redfordiin – Teflon Brothers esittää alkuaikojen ”kierot klassikot ja hirveät hitit” ainutlaatuisella juhlakeikalla

Metsä yytsii niinku sitä väijyy, yhden kerran syyskuussa.

Teflon Brothers
Jussi Puikkonen

Moni saattaa tuntea Teflon Brothersin jättihiteistä kuten Maradona, Hubba bubba, Lähiöunelmii ja Pämppää. Tie tähän kaikkeen alkoi hieman jopa hämmentävästi, kun Malmikartanon ”veljekset” Heikki Kuula, Voli ja Pyhimys löivät hynttyyt yhteen ja perustivat yhtyeen nimeltä Teflon Brothers. Mystisyyttä tämän kaiken ympärille loi se, että asiasta kerrottiin ensimmäisen kerran aprillipäivänä.

Teflon Brothers julkaisi debyyttialbuminsa T kymmenen vuotta sitten. Ennen yhteiskappaletta Ressu Redfordin (Hubba bubba) kanssa tai coveria Anne Mattilan kappaleesta Perutaan Häät, Teflonit räppäsivät esimerkiksi velkojen perinnästä (Vexi oli velkaa), päänsekoittamisesta (In Tolu) ja pitivät muutenkin vahvempaa roolia päällä. Samanlainen tarinavetoisuus ei kuulu enää uusilla Teflon-levytyksillä, vaikka roolit ovat paikoitelleen edelleen aistittavissa.

Nyt debyyttiä juhlistetaan yhdellä juhlakeikalla, toinen vastaava nähdään todennäköisesti vasta vuonna 2029. Mikäli haluat palata siihen mistä kaikki lähti, niin Helsingin Circus on paikkasi 28. syyskuuta. Liput keikalle kustantavat 17 euroa ja niitä myy Lippu.fi.

Teflonit kertovat keikasta näin:

”Tasavuosikymmen pakotti meidät viimein kaivamaan vanhat kovalevyt esiin ja etsimään sieltä netistä jo poistuneet videomateriaalit ja fiksaamaan audiot 2020-luvun tasolle. Tämä semi-spontaani spessu ei ehkä toistu, ei meistä koskaan tiedä, mutta ei ainakaan ole suunnitelmissa ennen sitä vuotta 2029, kun tulee seuraavan kerran pyöreitä täyteen. Eli tule nyt tai itke myöhemmin!”

Aisti vanhaa Teflon-meininkiä alta ja tsekkaa keikasta lisää täällä.