Silkinpehmee jatkaa itsetutkiskelua – biitissä Seren funkia

Valkonen pantteri ennakoi uutta albumia.

Tamperelaistaustainen Silkinpehmee julkaisi Valkonen pantteri -singlen. Aurinkoisen vastustamaton biitti on toisen suomiräpin pioneerin ja Silkinpehmeen pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Seren käsialaa.

Valkoisella pantterilla viitataan sosioekonomiseen tilaan ja tekstit ovat yhteiskunnallisilla teemoilla höystettyä itsetutkiskelua. Biisi on single myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta El Suave -albumilta. Koronatilanne on saanut myös Silkinpehmeen pohdiskelemaan julkaisupolitiikkaa ja musiikin tekoa yleisestikin.

”Fyysisten levyjen myynti on laskenut, kuten monen muunkin tuotteen vähittäiskauppa. Niinpä en lähtisi juuri nyt julkaisemaan esimerkiksi uutta albumia vinyylillä. Jos jotain hyvää tästä hakee, niin onnenpotku artisteille, että tämä pandemia osui juuri striimauksen ja digijulkaisemisen kulta-aikaan. Koska striimatahan voi karanteenissakin, ja uuden musiikin kulutus sitä kautta voi jopa nousta, kun ihmisillä on aikaa”, Silkinpehmee kommentoi.

”Myös itse musiikin tekeminen on hankaloitunut, kun yhteistyökumppaneita ei voi oikein tavata. Itselläni tämä ei vaikuta niin paljon, koska pystyn pitkälti tuottamaan itse oman musiikkini, ja hoitamaan loput asiat netin yli. Mutta esimerkiksi bändeillä tilanne on varmasti hankala.”

Mutta nyt kaihtimet auki, vapunpäivän aurinkoa punottaviin silmiin ja funkit raikaamaan.