”Sille on syy jos sun jutusta ei tulekaan mitään” – suomiräpin uusi aalto on tulossa vauhdilla

13.06.2016

Parisen viikkoa sitten uutisoimme Urho Ghettosen ja Matti8:n yhteiskappaleesta. Kuten usein, tapahtuu tässä ajassa paljon. Nyt Töölön Ketterän keikoilta tuttu Ghettonen on vaihtanut nimekseen Sonnyn.

Sonnyn on aiemmin voinut havaita yhteisbiiseistä esimerkiksi Valton ja Käärijän kanssa. Nyt on luvassa soolomateriaalia.

Eikä mistään ihan perusbiisistäkään ole kyse. 345 nimisen kappaleen tuottanut Aleksi Nurmi on saanut loihdittua miellyttävän agressiivisen tunnelman.

Mukaan räppitouhuihin on otettu vielä Pianomies, Matti8 ja Adi L Hasla. Eikä kenenkään verse vaikuta olevan tehty heikommalla kädellä. Toisaalta, Sonnykin räppää biisissä näin: ”Sille on syy jos sun jutusta ei tulekaan mitään”. Lisähuomiota myös Adi L Haslalle, jota ei tämän tyylisissä kappaleissa ole pahemmin kuultu.

Kappaleesta saattaa tulla mieleen Kanye Westin All Day ja monille muistiin jäänyt Brit Awards -esitys. Asiaa tukee videolla nähtävät liekit. Videon on ohjannut Jaakko Jokela.

Sonnyn nimi kannattaa tässä kohtaa painaa muistiin. Meno on melkoisen vakuuttavaa. Grimen noususta on jauhettu viime aikoina paljon, mutta niin on myös suomirapin toisesta aallosta. Siitä on jälleen yksi todiste ja sen näet alta.

Lisää luettavaa