”Sirdie on elävä esimerkki siitä mitä on uhanalainen Kallio” – kalliolaiset aikovat ostaa legendaarisen pubin itselleen

Ostotarjous jätetään tällä viikolla.

Vuodesta 1966 Helsingin Kallion Kolmannella linjalla sijainnut Pub Sirdie on myynnissä. Niin Kaurismäen leffoista kuin Tuomari Nurmion levyn kansista tuttu baari on eittämättä yksi kaupunginosan legendaarisimmista baareista.

Myynti-ilmoitus oli sokki monelle ”vanhaa Kalliota” vaalivalle ja pian syntyikin liike pubin pelastamiseksi. Jarkko Koskinen kirjoitti Facebookin Kallio-ryhmässä hankkeesta Sirdien säilyvyyden turvaamiseksi.

”Me haluttaisiin varmistaa, ettei se päädy sellaisten omistajien käsiin, jotka eivät osaa arvostaa sen menneisyyttä tai panostaa sen tulevaisuuteen. Siksi me ajateltiin tehdä ennennäkemätön yritys – ja hankkia Sirdie ensimmäiseksi oikeaksi kalliolaiseksi baariksi, jonka omistaa kalliolaiset”, Koskinen kirjoittaa.

Rahoituksen kerrotaan olevan kunnossa ja mikäli ostotarjous menee läpi, yhtiöstä järjestettäisiin osakeanti, jolla jokainen halukas kalliolainen voisi lunastaa itselleen yhtiöstä oman osansa.

Mistään joukkorahoituksesta ei ole kyse, yhtiön halutaan toimivan voittoa tuottaen. Ja jotta yhtiö pyörisi lakeja ja velvollisuuksia noudattaen, mukana on toisen Kallio-maamerkin, Majava-baarin omistaja Mikko Vehmas. Vehmas kertoo Rumballe, että ostotarjous jätetään joka tapauksessa tämän viikon aikana.

”Tarjouksemme on varmasti hieman enemmän kuin tarpeeksi”, Vehmas sanoo.

Kaksikko kartoittaa mielenkiintoa osakeantiin osallistumisesta ja vastakaikua on saatu.

”Tällä hetkellä mukana on yli 500 hahmoa, joita asia kiinnostaa. Lopullinen yhtiöjärjestys selvinnee tämän ja ensi viikon aikana.”

Minkälaisten ihmisten Vehmas sitten toivoo lähtevän mukaan osakeantiin?

”Ihmisten, jotka haluavat kehittää kalliolaista kippola- ja tapahtumakulttuuria, ja jotka haluavat kehittää tätä aluetta ja sen toimintoja. Hahmoja, jotka mieluummin kertovat haluavansa vetää kerran vuodessa bingoa tai tietokisaa tai musailtaa tai mitä vaan, kuin olla yökerhojen etkö-sä-tiedä-kuka-mä-oon-hahmoja.”

Onko Sirdien kokoista pubia mahdollista saada taloudellisesti kannattavaksi?

”Sirdie saadaan toimivaan taloudellisesti järkevänä jos teemme yhdessä sen eteen töitä”, Vehmas toteaa.

Koskinen kirjoittaa, että ”yhtiövastuu ja yhteisöllisyys sivuun työnnettynä, me haluttaisiin varmistaa, että Sirdie pysyy Sirdienä”. Mikä Vehmaan mielestä sitten tekee Sirdiestä taistelemisen arvoisen?

”Kamoon! Mun toimiston seinällä on yksi valokuva, ja se on kuva Sirdien edustasta. Sirdie on elävä esimerkki siitä mitä on uhanalainen Kallio.”

Mikäli kiinnostuit Sirdien säilyttämisestä, lue lisää ja käy jättämässä yhteystietosi tästä klikkaamalla.