”Skenen plot twist” – Yeboyah esittelee itsensä väkevällä biisillä

Räppärin ensimmäinen single Sonyn tallista on julkaistu.

22.01.2021

Pikakurssi Yeboyahista: Omakustanteena julkaistu esikoissingle Broflake oli todella freesi tuulahdus pukuhuoneenhajuiseen räppiskeneen vuonna 2017. Seuraavana vuonna julkaistu remix-versio Adikian Koskematon-kappaleesta synnytti ilmiöksi kasvaneen Dreamgirls-kollektiivin. Yeboyah on vieraillut muiden muassa Gasellien, Aivovuodon ja Pesson kappaleilla. Edelleen omakustanteena tehty Elovena-ep julkaistiin koko ep:n mittaisen videoteoksen tukemana kesällä 2019. Se poiki Yeboyahille Emma-ehdokkuuden. Viime vuonna Yeboyah vieraili Pihlajan Pojat-hitillä ja nähtiin Vain elämää -ohjelmassa duetoimassa Herra Ylpön kanssa.

Tällä viikolla Sony tiedotti solmineensa levytyssopimuksen Yeboyahin kanssa. Ensimmäistä julkaisua uuden levymerkin suojista ei tarvinnut odottaa kauan: se on juuri ilmestynyt Mitä tarviit.

Mitä tarviit -kappale jyrää kokeellisella ja raskassoutuisella taustalla. Biisi toimii hyvänä sisäänheittona Yeboyahin maailmaan. Hän esittelee itsensä, kertoo kokemuksistaan ja periaatteistaan vaikuttavalla itsevarmuudella ja asenteella. Hän haastaa kuuntelijat tsekkaamaan peiliin ja kohtaamaan maailman myös kunkin oman kuplan ulkopuolella. Yeboyah onnistuu olemaan samanaikaisesti sekä tulisieluinen että herkkä. Kappale myös jättää nälkäiseksi ja nostaa odotuksia tulevan suhteen.

”Mitä tarviit on vasta intro, lisää tulee nopeammin kuin uskottekaan. It’s Yebo Season”, räppäri kommentoi. Hyvä!

Lisää luettavaa