Slummikoira teki kappaleen perheväkivallasta: ”Se horjuttaa perusturvaa, asiaa minkä täytyisi jokaisella ihmisellä olla kunnossa”

Ei mikään kepeä aihe tämä.

15.12.2017

Slummikoira on julkaissut musiikkivideon kappaleeseensa Taikasaappaat. Video ja kappale käsittelee perheväkivaltaa.

”Tää video on niin sanotusti yhteiskunnallisesti kantaaottava video. Tarina pojasta joka joutuu toistuvasti kuuntelemaan perheriitoja ja -väkivaltaa. Lapselle on miltei ihan se ja sama, onko kyseessä fyysistä vai henkistä väkivaltaa. Se horjuttaa perusturvaa, asiaa minkä täytyisi jokaisella ihmisellä olla kunnossa”, Slummikoira kertoo kappaleesta ja jatkaa.

”Kappaleessa pakovälineenä toimivat ”taikasaappaat” ovat siis kumisaappaat, joihin on roiskittu maalia pitkin poikin, mutta jos saappaat pukee keskiyöllä ja tarpeeksi uskoo niiden voimaan, pystyt lentämään.

Idea kyseisiin saappaisiin on tullut ihan omasta lapsuudesta. Kun sulle ojennetaan maalitahrainen kumisaapas kouraan ja sanotaan, että kun uskot tarpeeks, näillä voi lentää, mitä viitisen vuotta vanha poika tekee? Toivoo, että uskoo niihin tarpeeksi päästäkseen omiin oloihinsa, korkeelle sinne missä kukaan ei huuda.”

Katso video alta.

Lisää luettavaa