Soosit Sousedilla – Sunn O))) pani Scott Walker -yhteistyölle omistetun oluen

12.04.2017

Sen lisäksi että Soused on vuonna 2014 julkaistu Sunn O))):n ja Scott Walkerin kollaboraatiolevy, se on nyt myös Right Proper-, Pen Druid- ja Stone-panimoiden yhteistyön tuloksena syntynyt ”pohjoismaistyyppinen” IPA.

Right Properin oluiden nimissä ovat aiemminkin vilahdelleet viittaukset pienpanimon pomon Nathan Zeenderin musiikkimakuun. Hitaan ja raskaan musiikin suuntaan ovat nyökänneet oluet kuten Teeth of the Lions Rule the Divina ja The Bees Made Honey in the Lion’s Skull.

Tällä kertaa oluelta löytyy artistin siunaus ja kosketus, sillä Sunn O))) -puolikas Greg Anderson on ollut mukana panemassa yhtyeensä levyn mukaan nimettyä olutta.

Soused-oluen valmistuksessa on käytetty Mosaic- ja Comet-humalalajikkeita, kauraa, katajaa ja norjalaista kveik-hiivakantaa. Alkoholia Sousedissa on 7 prosenttia.

Oluen tekijöiden suhtautumisessa aiheeseen on ihailtavaa underground-mentaliteettia:

”Oluen paneminen on kuin musiikin tekemistä. Kenenkään ei tarvitse kuunnella musiikkia, kenenkään ei tarvitse juoda oluttamme. Tee se intohimolla ja rakkaudella ja päästä irti siitä”, Pen Druidin Van Carney kommentoi.

Kaiken tämän lisäksi soused on myös slangisana, joka tarkoittaa tukevasti humaltunutta tilaa. Eli vapaasti suomennettuna sooseja.

Lisää luettavaa