South Parkissa alkoi jo 20. tuotantokausi – Primuksen nokkamies muistelee, kuinka hänet värvättiin tekemään ikoninen alkumusiikki

Les Claypoolin mukaan South Parkin rauhallisempi loppumusiikki oli alunperin tarkoitettu alkumusiikiksi.

Kulttisuosion saavuttanut South Park on Yhdysvalloissa aloittanut jo 20. tuotantokautensa, ja sen kunniaksi myös teemakappaleen kirjoittaneen Primuksen nokkamiestä Les Claypoolia on haastateltu ohjelman pitkästä taipaleesta.

Claypool muistaa, kuinka häntä pyydettiin vuonna 1997 tekemään teemabiisi Comedy Centralin uuteen pikkusarjaan.

”Minulle soitettiin vuosia sitten ja kerrottiin tyypeistä, jotka olivat tekemässä animoitua pilottijaksoa Comedy Centralille”, Claypool kertoo Hollywood Reporterille. ”He olivat pari college-jätkää, jotka olivat yhtyeen faneja, ja he kai halusivat minun tekevän teemabiisin.”

Primus oli tuolloin juuri saanut uuden rumpalin, joten Claypool keksi, että kappaleen voisi tehdä yhtyeen nimissä.

”Jos kuuntelet sarjan loppumusiikin, se on alkuperäinen kappaleemme”, Claypool paljastaa. ”Meille vastattiin, että Comedy Centralin mielestä kappale ei ollut tarpeeksi pirteä.”

Primus oli kuitenkin kiertueella ja liian kiireinen tekemään kappaletta uusiksi, joten tekijät keksivät vaihtoehtoisen tavan.

”He vain nopeuttivat kappaletta ja minä äänitin lauluni uudelleen”, Claypool kertoo. ”Taisin olla keikalla Red Rocksissa, Coloradossa, ja he lähettivät vanhan lukiokaverinsa luokseni kannettavan nauhurin kanssa, ja äänitin lauluni sillä.”

Myöhemmin South Parkin teemakappaleesta on kuultu useampi versio, joista pitkään käytössä olleeseen versioon on miksattu sekaan Claypoolin toisen yhtyeen kanssa tekemään kappaletta Whamola. Teeman kuulet alta.

South Parkin 20. tuotantokausi käynnistyi vasta Yhdysvalloissa, mutta sarjan kaikki aiemmat tuotantokaudet ovat ilmaiseksi ja virallisesti katsottavissa South Park Studios -sivustolla. Joulukuussa julkaistaan myös uusi videopeli South Park: The Fractured But Whole.

Lisää luettavaa