Spotify jatkaa hivutustaistelun erävoittoja – nyt katalogiin tupsahti vuosikausia itsepäisesti vastustanut Drag City Records

Jokohan kohta Spotifyssa nähdään myös Tool?

02.04.2018

Chicagolainen indielevy-yhtiö Drag City Records on pitänyt koko kataloginsa poissa kaikista mahdollisista suoratoistopalveluista jo monta monituista vuotta. Viime vuonna firma tosin antoi periksi sen verran, että materiaali annettiin saataville Apple Musiciin.

Muun muassa garagepunkkari Ty Segall, indiebändi Silver Jews sekä lo-fi-rokkari Bill Callahan ja miehen bändi Smog ovat siis olleet tähän asti ostettavissa vain perinteisissä ääniteformaateissa.

Vihdoin indielafka kuitenkin antoi luovutusvoiton sekä Spotifylle että muille tärkeille striimauspalveluille kuten Tidalille ja Google Playlle. Näin se vain menee – samankaltaisia erävoittoja on viimeisen vuoden aikana nähty myös Thom Yorken, Def Leppardin ja Princen leiristä.

Drag City Recordsin suurimmista nimistä yksi eli Joanna Newsom jäi kuitenkin edelleen pois Spotifysta – folk-laulaja, biisintekijä ja näyttelijänäkin kunnostautunut taiteilija on antanut materiaalinsa saataville sekä Apple Musiciin, Tidaliin että Google Playhin… mutta ”roskapalvelu” Spotify ei niitä kuulemma käsiinsä saa.

Drag Cityn artistirosteriin voi nyt tutustua vaikkapa tämän Spotify-soittolistan avulla:

Lisää luettavaa