Spotify julkaisi vuoden suosituimmat artistit ja kappaleet – Suomen listoilla pelkkää räppiä

Rap on popmusiikkia.

04.12.2018

Spotify julkaisi listat vuoden suosituimmista artisteista ja kappaleista palvelussaan. Listoja silmäillessä voi vetää perustellun johtopäätöksen: rap on popmusiikkia Suomessa.

Vuoden suosituimpien artistien joukkoon mahtuu vain räppäreitä. Ykkösenä on uransa lopettanut Cheek. Kakkosena JVG, jonka vuoden 2018 ainoat julkaisut ovat vierailut Gasellien ja Tipan singleillä. Kolmantena on väkevän Kamikaze-yllätyslevynsä julkaissut Eminem. Neljäntenä kesällä ammuttu Xxxtentacion. Viidentenä Vain elämää -tähti Pyhimys.

Vuoden striimatuimpien kappaleiden listan aloittaa Pyhimys singlellään Jättiläinen. Kakkosena JVG:n Popkorni, joka ilmestyi jo 2017. Kolmosena Adi L Haslan Tavaramarkkinat-yhtyeen kappaletta mukaileva Kevät. Nelosena Nikke Ankaran Rikkinäinen prinsessa. Viidentenä Pikku G:n paluusingle Solmussa.

All male -panelia muistuttavien listojen lisäksi Spotify listasi myös suosituimmat naisartistit. He ovat Sanni, Evelina, Sia, Ellinoora ja Jenni Vartiainen.

Itsenäisyyspäivänä 6.12. Spotify avaa jälleen Wrapped-sivunsa. Sen avulla käyttäjät saavat dataa itsestään: kuinka paljon ja mitä artisteja on tullut kuunneltua vuoden aikana.

Lisää luettavaa