Spotify suunnittelee kaivattuja muutoksia ilmaisversioonsa – rasittavin rajoite saattaa pian olla historiaa

Spotifyn ilmaisversion huhuillaan muuttuvan käyttäjäystävällisemmäksi.

19.04.2018

Tulevat Spotify-muutokset antavat ilmaiskäyttäjille enemmän käyttömahdollisuuksia.

Viime viikolla pörssiin listautuneen yhtiön tarvitsee houkutella uusia käyttäjiä vakuuttaakseen sijoittajat, jotka arvioivat yhtiötä kasvun perusteella. Businessenkelien vakuuttaminen on ensiarvoisen tärkeää, sillä yhtiö teki viime vuonna liiketappiota lähemmäs 400 miljoonaa euroa.

Aiemmin mobiiliversion ilmaiskäyttäjät eivät ole voineet valita soittolistoista haluamiaan kappaleita haluamassaan järjestyksessä, vaan käytössä on ollut ainoastaan shuffle-toiminto.

Uudessa päivitetyssä käyttöliittymässä kappaleita olisi tarvittaessa mahdollista poimia soittoon soittolistoilta, jolloin ilmaisversio olisi lähestulkoon samanlainen kuin maksullinen Spotify Premium.

Muutosten avulla Spotify odottaa käyttäjämääriensä kasvavan 160:sta miljoonasta 200:een miljoonaan.

Maailman suosituin suoratoistopalvelu tasapainottelee ilmaisversiotaan muusikoilta ja levy-yhtiöiltä satavan kritiikin ja pahimman kilpailijansa, Youtuben kelkassa pysymisen välillä.

Spotify ei ole tietoja vielä varmistanut, mutta tulevista muutoksista on raportoitu useaan otteeseen.  Uutistoimisto Bloombergin mukaan Spotifyn huhtikuun 24. Päivä järjestettävän tapahtuman lehtisessä lupailtiin muutoksia mobiiliversioon. 

Aiemmin tässä kuussa Spotify kokeili puheohjattavaa käyttöliittymää, mutta sitä saamme vielä odottaa.

Lisää luettavaa