Stanley Kubrickin kunniaksi näyttely – Daft Punk mukana

Menovinkki, jos satut olemaan kyseisenä ajankohtana Lontoossa.

17.06.2016

Stanley Kubrick on ohjaaja monen loistavan elokuvan takaa. Todennäköisesti olet kuullut vähintäänkin hänen nimensä, vaikka et olisi esimerkiksi klassikko-elokuva Clockwork orange – kellopeliappelsiinia saati sitten Full Metal Jacketia katsonutkaan.

Nyt jo edesmennyt ohjaaja saa kunnianosoituksena näyttelyn Lontoossa sijaitsevaan Somerset Houseen. Kun ohjaajakaan ei ollut aivan kuka tahansa, ei mistään vaatimattomasta näyttelystäkään ole silloin kyse. Kubrickin vaimon, Christianen sekä pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Warner Brosin avustuksella näyttelystä on tulossa todella mielenkiintoinen.

Nyt jo vahvistettuja nimiä näyttelyn tekemiseen ovat esimerkiksi Daft Punkin Thomas Bangalter, sekä Pulpin Jarvis Cocker, monen elokuvamaailmassa marinoituneen tekijän rinnalla.

Ajatuksena on, että näyttelyssä nähdään jo olemassa olevaa tai uutta Kubrickin työstä inspiriaationsa saanutta materiaalia. Aivan varmaa ei siis ole, että tuleeko näyttelyyn uutta vai vanhaa Daft Punkia, mutta mielenkiintoinen näyttely on jo itsessään.

Katso täältä lisätiedot ja tarkasta samalla myös mittava luettelo henkilöistä, jotka näyttelyn työstämiseen ovat osallistuneet. Daydreaming with Stanley Kubrick -nimeä kantava näyttely avataan 6. heinäkuuta. Sen kuratoinnista vastaavat Mo’Wax, sekä James Lavelle.

Lisää luettavaa