Static-X saapuu Suomeen – kunnoittaa samalla lääkkeiden yliannostukseen kuollutta bändin perustajaa Wayne Staticia

Static-X saapuu Helsinkiin.

Static-X saapuu Suomeen ensi vuoden syyskuussa. Bändi nähdään Tapahtumakeskus Telakalla, Helsingissä, 12. syyskuuta 2021.

Yhtyeen ensi vuoden kiertue juhlistaa bändin Wisconsin Death Trip -nimistä albumia, joka ilmestyi 20 vuotta sitten. Samalla bändi kertoo, että kiertue järjestetään Wayne Staticia muistoa kunnioittaen. Wayne Static oli yhtyeen laulaja, kasvot ja perustajajäsen, joka menehtyi vuonna 2014 lääkkeiden ja alkoholin aiheuttamaan cocktailiin.

”Tiedämme, että porukoita kiinnostaa tietää, kuka on bändimme laulajana keikoilla. Pohdimme asiaa pitkään ja päädyimme lopulta siihen, että Waynea ei voi korvata kukaan ulkopuolinen. Hoidamme laulun siis itse, eli Tony ja kitaristimme Koichi sekä minä”, kertoo yhtyeen rumpali Ken Jay tiedotteessa.

Static-X julkaisi viimeisimmän albuminsa, Project Regeneration Vol. 1, heinäkuussa. Kyseessä oli yhtyeen ensimmäinen studioalbumi yhteentoista vuoteen. Albumilla on mukana myös aiemmin julkaisemattomia osuuksia edesmenneen Wayne Staticin nauhoituksista.