Stevie Wonder julkaisi edellisen albuminsa 11 vuotta sitten – Nyt hän on tehnyt paluun aisaparinaan pitkän linjan jenkkiräppäri

Black America Again!

Black America Again. Se on yhdysvaltalaisräppäri Commonin tulevan albumin nimi. Samalla se on samaisen levyn yksittäinen kappale, joka julkaistiin tänään.

Mikä tässä sitten on ihmeellistä?

No se, että kyseistä biisiä ei ole ympätty täyteen tutuilla rap-kollegoilla, kuten ajan henkeen kuuluu. Kappaleella on vain yksi ja ainoa vierailija. Hän on Stevie Wonder.

Eri sukupolvia ja musiikkigenrejä edustavien artistien yhteistyö saattaa kuulostaa aluksi yllättävältä. Varsinkin, kun Stevie Wonder on julkaissut viimeisimmän albuminsa peräti 11 vuotta sitten. Mikä sai yhden kaikkien aikojen suurimman muusikon lyömään hynttyyt yhteen pitkän linjan chicagolaisräppärin kanssa?

No maailmanpoliittinen tilanne tietenkin.

Sekä Common että Stevie Wonder ovat musiikkinsa lisäksi esiintyneet julkisuudessa useasti erilaisten aktivistijärjestöjen nimissä. Stevie Wonder tunnetaan muun muassa YK:n rauhanlähettiläänä ja kansalaisaktivistina, Common taas on soittaunut avoimesti tukeaan muun muassa eläinoikeusjärjestö PETA:n toimintaa sekä Barack Obaman vaalikampanjaa kohtaan.

Black Live Matters -henkinen kappale ja siihen tehty video on jälleen yksi osoitus siitä, miten populaarimusiikin tekijät ottavat osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun entistä tiuhempaan tahtiin.