Stormzylta tuima paluu – haukut hallitukselle, kehut Idris Elballe

Uutta ja odotettua Stormzya.

Youtube

Stormzy julkaisi kehutun Gang Signs & Prayer -debyyttinsä vuonna 2017. Debyytti suhautti jo muutenkin kuumana käyneen Stormzyn entistä korkeampaan lentoon ja räppäri nousi välittömästi raskaaseen sarjaan, mitä tulee brittiläiseen rap-musiikkiin tai hip-hop -kulttuuriin yleisesti.

Sekä grimeä, että perus-räppiä tuotannossaan konstailemattomasti yhdistelevä Stormzy on urallaan hyvässä tilanteessa, hänen tekemisiään seurataan suurennuslasin alla ja uutta materiaalia odotetaan vesi kielellä. Viime vuonna sitä saatin hyvin lyhyt pätkä Line-biisin muodossa. Käytännössä kyseinen kappale oli osa Stormzyn oman Adidas-malliston promokampanjaa, mutta kuulosti silti ehdalta levyraidalta.

Perjantaina 26.4. Stormzy julkaisi jotain konkreettisempaa. Uusi Vossi bop -kappale enteilee tulevaa, vaikeaa toista albumia. Single on kylmä ja tyly, mutta sellainen Stormzy oli myös debyytillään. Vastapainona silloin kuultiin rnb-materiaalia, mutta tällä uudella kappaleella ne ajat ovat pelkkä muisto.

Kappaleella Stormzy sylkee tulisia riimejä ja heti kättelyssä kunniansa saavat kuulla Ison-Britannian hallitus ja henkilökohtaisesti entinen ulkoasiain- ja kansainyhteisön ministeri Boris Johnson, joka on yhtenä viemässä Iso-Britanniaa kohti Brexitiä. Stormzy tekee kantansa hyvin selkeäksi.

Kehuja shoutoutin muodossa saa myös videolla nähtävä Idris Elba, johon Stormzy itseään biisillä vertaa. Stormzy riimittelee kuinka haluaa olla uusi James Bond ja haluaa näytellä ”moviensa” (elokuva) kuin Idris Elba, jota on huhuiltu uudeksi Bondiksi. Brittislangissa sana ”movie” ei aina tarkoita elokuvaa, vaan voi olla esimerkiksi hyvin tehty työ. Stormzyn tapauksessa siis hänen ura. Sanaleikillään Stormzy todistaa olevansa todellisessa terässä.

Mikä se Vossi Bop sitten on? Kyseessä on tanssi, josta tuli viraali NL Vossin toimesta. Biisillä Stormzy räppää, kuinka hänen ystävänsä eivät ”däbbää”, vaan ”vossi bopaa”. Dab-käsiliike on lähtöisin Yhdysvaltalaisen Migos-yhtyeen tuotannosta ja on sittemmin pesiytynyt ikuisiksi ajoiksi myös rapakon taakse, ollen yleinen näky esimerkiksi maalia tuulettaessa jalkapallo-ottelussa.

Vossi Bop sai kylkiäisiksi upean musiikkivideon, jolla nähdään hiljaista Lontoota. Biisi kannattaa ottaa haltuun, koska vaikuttaa vahvasti siltä, että Merky Season on taas alkamassa.