Sunrise Avenue oli pohjamudissa, kun yhtyeen isoin hitti syntyi – Maija Vilkkumaa versioi kappaleen Vain elämää -ohjelmassa

Vilkkumaa laulaa Sunrise Avenueta.

Sunrise Avenue.
Jana Blomqvist

Sunrise Avenuen debyytti On The Way To The Wonderland on yksi menestyneimmistä suomalaisista albumeista, sitä on myyty yli 500 000 kappaletta.

Seuraava albumi Popgasm oli kirjaimellisesti vaikea toinen albumi ja levyä on myyty vain 30 000 kappaletta, joka on onneton lukema, jos ja kun sitä peilaa debyytin menestykseen. Siispä Sunrise Avenue löysi itsensä erikoisesta tilanteesta. Yhtyeellä ei ollut levy-yhtiötä kun oli kolmannen levyn aika. Bändi rämpi pohjamudissa.

Laulaja Samu Haber muisteli vaikeita aikoja Vain elämää -ohjelmassa. Hän kertoi, että yhtyeen isoin hitti Hollywood Hills syntyi juuri sinä hetkenä, kun yhtyeellä oli vaikeinta. Haber matkusti Kaliforniaan tekemään kappaleita ja kirjaimellisesti viimeisenä päivänä Hollywood Hillsin kertosäkeen sanat tulivat Samu Haberin päähän:

”Bye bye, Hollywood Hills / I’m gonna miss you.”

Maija Vilkkumaa versioi kappaleen ja teki siitä omakohtaisemman version. Vilkkumaa laula itselleen tärkeästä kaupungista, New Yorkista.

”Olen viettänyt siellä pitkiä aikoja ja tehnyt muun muassa Ei-levyn ja Se ei olekaan niin -levyn materiaalit siellä. Ensimmäistä kertaa menin New Yorkiin syyskuussa 2001, eli olin siellä, kun oli 9/11”, Vilkkumaa muistelee jaksossa.

Katso esitys alta.