Suomalainen diskoduo paljastaa, mitä pojat tekivät jumppatunnin jälkeen

Lukkoraitoja ja tuhmia videoita! Luputoni julkaisi uuden albumin.

Kuva Luputonin musiikkivideosta.

Lupu Pitkäsen ja Toni Aallon muodostama konediskobändi Luputoni julkaisi hiljattain Loputon-minialbuminsa. Levyn nimi juontaa juurensa yksinkertaisesti siihen seikkaan, että levyn kappaleet jäävät soimaan ikuisesti.

Näitä uria, joihin levysoittimen neula jää kiertämään, kutsutaan lukkoraidoiksi. Loputon-levyllä niitä on useita.

”Yksittäisiä luuppeja suomalaisilla levyillä on kuultu aiemminkin ja muutama kokeellinen ambient-julkaisu pohjautuu niihin. Tämä on kuitenkin tietääksemme ensimmäinen kotimainen diskolevy, jonka kappaleiden pituus on ääretön”, sanoo Pitkänen.

Vinyylin masteroinut berliiniläinen Manmade Mastering -studio on erikoistunut haastavien lukkoraitojen kaivertamiseen.

”33⅓ nopeudella pyörivän levyn kierros kestää vain 1,8 sekuntia ja kaiverrusneula pitää nostaa masterlevyn uralta juuri oikealla hetkellä. Kappaleen tempo tulee olla myös 133⅓ iskua minuutissa pysyäkseen 4/4-tahtilajin rytmissä”, taustoittaa Aalto.

Eiköhän tässä ole riittävästi lukkoraidoista, siirrytäänpä otsikossa lupailtuun aiheeseen!

Loputon-levyn kannen kuvittanut renessanssimies Teemu Keisteri muistetaan myös yhtyeen härskin musiikkivideon aerobic-ohjaajana. Tuosta muutaman vuoden takaisesta videosta jäi Luputonin mukaan niin hyvä fiilis, että sille on nyt kuvattu jatko-osa.

”Nyt siis selviää, mitä pojat tekivät jumppatunnin jälkeen”, paljastaa Pitkänen.

Luputonin uusi musiikkivideo saa ensi-iltansa torstaina 14. marraskuuta Elokuvasäätiön Kino K-13 -elokuvateatterissa Helsingin Katajanokalla. Tilaisuudessa nähdään myös Luputonin levyjulkkarikeikka sekä Mikko Mattlarin Synteettinen Suomi -dj-setti.

Levynjulkkarit ja videon ensi-ilta Facebookissa.