Suomalainen dj-legenda Proteus julkaisee urastaan kirjan – 26 Years Of Techno Riot suomeksi ja englanniksi

Proteuksen tarina kirjaksi.

21.12.2021

DJ Proteus julkaisee kirjan yli neljännesvuosisadan kestäneestä urastaan. Kirja on nimeltään 26 Years Of Techno Riot, ja se ilmestyy omakustanteisena 8. tammikuuta.

”Kirjaani voi kutsua hyvällä omalla tunnolla suurteokseksi, sillä tämä 300-sivuinen kovakantinen opus on A4-kokoinen ja se sisältää toistasataa upeaa valokuvaa urani ajalta. Kirjan teksti on lisäksi sekä suomen- että englanninkielinen”, Proteus kertoo.

Proteuksen pitkän uran oli määrä päättyä jo vuonna 2020, mutta koronarajoitukset siirsivät monet jäähyväiskiertueen esiintymisistä vuoteen 2022. Proteuksen viimeinen keikka on luvassa Merikaapelihallissa Helsingin Kaapelitehtaalla 17. joulukuuta 2022.

Proteus on ollut jo vuosien ajan aktiivinen tapahtuma- ja konserttijärjestäjä sekä elektronisen musiikin tuottaja. Hän on työstänyt musiikkia esimerkiksi Turmion Kätilöiden ja Apocalyptican kanssa.

”Totta kai on kaihoisa olo, nyt kun aktiivinen DJ-urani on pian takana”, Proteus eli Harri Andersson kertoo.  ”Ikuisestikaan ei voi jatkaa, ja oma terveyteni on viime vuosina antanut ymmärtää, että on aika hidastaa tahtia. Musiikkia en kuitenkaan jätä, vaan aion toimia vahvasti alan taustavaikuttajana”, Andersson toteaa.

Lisää luettavaa