Suomalainen kulttiyhtye lopettaa – viimeinen keikka 17. päivä joulukuuta Helsingissä

Magenta Skycode lopettaa.

Jussi Virkkumaa

Magenta Skycode soittaa viimeisen keikkansa Helsingin Kulttuuritalossa 17. päivä joulukuuta.

Magenta Skycode lopetti virallisesti vuonna 2014. Se teki kuitenkin kauan odotetun paluukeikan Turussa 8. päivä elokuuta tänä vuonna Kesärauha-festivaalin sunnuntain pääesiintyjänä.

Hieman tuon keikan jälkeen julkistettiin debyyttialbumin 15-vuotisjuhlakonsertti. Tuolloin Magenta Skycoden päähahmo Jori Sjöroos kertoi näin:

”Alkuperäinen ajatus oli soittaa vain yksi festarikeikka, mutta halusin tehdä vielä yhden klubikeikan, koska Kesärauha oli niin upea”, kertoo Jori Sjöroos.

Tuolloin ei ollut vielä varmuutta, soittaako yhtye jatkossa muitakin paluukeikkoja. Nyt asia on kuitenkin lyöty lukkoon: uusia keikkoja ei ole, eikä tule.

”Magentalta ei tule uutta musiikkia eikä nostalgiakeikkojen soittaminen ole niin mielenkiintoista kuin uuden esittäminen. Päätin, ettei näitä enää tehdä, vaan luvassa on viimeinen keikka, jossa pistetään Magenta Skycoden hienolle uralle ja lyhyelle paluulle viimeinen piste”, Sjöroos kommentoi.

Jäähyväiskeikallaan Magenta Skycode esiintyy samassa kokoonpanossa kuin Kesärauhassa. Bändiin kuuluvat Artturi Taira, Lauri Porra sekä Juho Viljanen.

Keikkatiedot videon alla.

Pe 17.12.2021 MAGENTA SKYCODE
IIIII -album 15th anniversary show
Kulttuuritalo, Helsinki
ovet klo 19.00, showtime klo 20.00
Konsertin liput ovat myynnissä Lippupisteessä hintaan 35 euroa.