Suomalainen pimeys kiehtoo! Tutustu uuteen artistiin, joka keräsi kansainvälistä huomiota jo esikoissinglellään

Ensisoitossa toinen kappale Vesperithin debyytiltä.

Piia Niemi

Vesperith julkaisee debyyttialbuminsa 22. marraskuuta Svartin kautta. Levyltä ensimmäisenä singlenä julkaistu Fractal Flesh noteerattiin Yhdysvaltain ja Ison-Britannian musiikkilehdistössä. Nyt ensisoiton saa toinen näytekappale Valohämärä.

Vesperith on Sariina Tanin projekti, jonka esittämä musiikki on psykedeelistä ambientia ja rikastekstuurista avantgardea, joka ei kaihda black metal -elementtien käyttöä. Darkspace ja Ulver ovat suurin piirtein samaan suuntaan osoittavia namedroppeja, jos sellaisia on pakko mainita. Vesperithin nimeä kantavan albumin on tuottanut suomalaisena underground-vientivalttina meritoituneen Oranssin pazuzun johtohahmo Juho Vanhanen.

”Albumi on kuin pyhiinvaellus pohjattomaan kuiluun. Useimmille varjot, pimeys ja tyhjyys ovat synonyymejä jollekin pahalle tai pelottavalle, mutta itse näen siellä sydäntä särkevää kauneutta, äärettömyyttä ja jopa valoa”, Tani kertoo.

Mikäli alta löytyvä biisi kiehtoo, osallistu kilpailuumme, jossa palkintona on aivan takuuvarmasti ainutlaatuinen Vesperith-kokemus.