Suomalaisen metalliyhtye Swallow the Sunin tarina kansien väliin – mukana todella raskaita aiheita

Swallow the Sunista kkirja.

12.09.2023

Swallow the Sun -yhtyeestä ilmestyy kirja. Surun sanansaattajien suorapuheisen tarinan on kirjoittanut muun muassa vuonna 2015 ilmestyneestä Sentenced-elämäkerrasta tuttu Matti Riekki, joka myös Inferno-lehden päätoimittajana tunnetaan. Kirja ilmestyy tammikuussa 2024.

Swallow the Sun on Jyväskylässä vuonna 2000 perustettu death doom -yhtye. Se on julkaissut uransa aikana kahdeksan studioalbumia, jotka ovat nousseet Suomen virallisen listan kärkisijoille saakka. Bändi on ollut kahdesti ehdolla Emma-palkinnon saajaksi ja nauttii kansainvälistä suosiota myös muualla Euroopassa sekä Yhdysvalloissa.

Vuonna 2000 perustetun Swallow the Sunin raskastunnelmainen metallimusiikki on niittänyt menestystä niin kotimaisilla levylistoilla kuin kiertueilla ympäri maailman. Alakuloa on myös bändin omassa tarinassa, sillä monet sen sävelistä ovat nousseet tosielämän syvästä surusta. Yhtyeen nimeä kantavassa historiikissa johtohahmo Juha Raivio puhuu ensi kertaa liki ylitsepääsemättömän vaikeista asioista, raastavimpana puolisonsa kuolemasta.

”Kun kuulin kirjaideasta ensimmäisen kerran, vastaukseni oli sataprosenttinen EI. Olen aina toivonut, että musiikki puhuisi puolestaan. Bändi on kuitenkin joutunut uppoamaan loppumattoman syvään Mariaanien hautaan ja kiipeämään päättymättömältä tuntuvaa vuorenseinämää, ja se tarina ansaitsee tulla kerrotuksi. Pohjolan laulut ovat nyt näissä kansissa, naurussa ja surussa, ja oma seitsemän vuoden hiljaisuuteni on ohi”, Raivio kertoo.

 

Lisää luettavaa