Suomalaismuusikko kehotti amerikkalaisia abortin vastustajia lopettamaan itsensä – Facebook poisti julkaisun vihapuheena

Versace Henrik julkaisi Facebookissa.

Versace Henrik on suomiräpin ja punkin (Henrik!-nimellä) erikoistekijä , joka osaa herättää keskustelua musiikillaan, sekä live-esiintymisillään. Tämän lisäksi Versace Henrik osaa myös ilmaista mielipiteensä erilaisista asioista, joskin välillä hieman kärkkäästi.

Uudessa, nyt siis jo poistetussa Facebook-postauksessa Versace Henrik käsittelee Yhdysvalloissa ja sittemmin koko maapallossa puhuttanutta lakimuutosta koskien aborttia. Alabamassa asetettiin laki, jossa abortti kielletään myös raiskaus- ja insestitapauksissa. Myös useissa muissa osavaltioissa säädettiin tiukempia aborttilakeja.

Viime vuonna Henrik!-nimellä Vanha testamentti -albumin julkaissut Versace Henrik kirjoitti näin:

”Pari juttuu! Aborttia vastustavat tyypit siel Amerikas, lopettakaa ittenne. Samoin vihreä diktaattori Suomeen vähä äkkiä, ja kierrättämine ja vegaanisuus lain uhaksi pakolliseksi kaikille.”

Julkaisua tehostaakseen Versace Henrik lisäsi sydän-emojin. Sittemmin julkaisun poistettiin, koska Facebook katsoi sen rikkovan vihapuhetta koskevia yhteisönormeja.

Kuten postauksesta voi lukea, Versace Henrik kohdisti sanomisensa tiettyä ihmisryhmää kohtaan. Tällainen on Facebookin sääntöjen vastaista ja näin ollen Facebook on poistanut postauksen. Se on epäselvää, että miten julkaisu on päätynyt Facebookin moderaattorien luettavaksi.

Räppäri-punkkari julkaisi asiasta kuvan omassa Instagram-storyssaan, siitä screenshot jutun alla.

Facebookissa Versace Henrik kertoo, että hänen tuleva levynsä, eli Uusi testamentti on emoa. Sitä saanee vielä hetken odottaa. Odotus varmaankin palkitaan, ainakin määrän puolesta. Yksi artistin tavoitteista on, että edes yksi biisi kestäisi ainakin 27 minuuttia.

Katso screenshot Instagram-storysta alta ja kuuntele ote Vanhe Testamentti -albumista.