Suomalaismuusikko kertoi menettäneensä uskonsa Jumalaan – keikka syntymäkaupungin kirkossa peruttiin

Mikko Joensuun keikka siirrettiin.

01.05.2024

Laulaja-lauluntekijä Mikko Joensuun oli määrä esiintyä Alajärven kirkossa elokuun lopulla. Nyt keikkapaikka on kuitenkin muuttunut. Joensuun konsertti järjestetään Alajärven koulukeskuksen auditoriossa eli Alajärvi-salissa.

Keikkapaikan muutoksen syy on hieman erikoisempi. Alajärven kirkkoherra vetosi konsertin peruuttamisessa muusikon ”viimeaikaisiin puheenvuoroihin”. Suomeksi sanottuna: Mikko Joensuu ei enää usko Jumalaan. Keikkapaikka vaihtui kirkkoneuvostossa käydyn keskustelun jälkeen. Asiasta kerrottiin Järviseutu-lehdessä täällä.

Alajärvellä helluntalaiseen perheeseen syntynyt Joensuu on viime vuosina puhunut haastatteluissa siitä, miten on menettänyt uskonsa Jumalaan. Tuore asia uskon menetys ei ole, sillä esimerkiksi jo vuonna 2016 Joensuu kertoi Rumban Mervi Vuorelan haastattelussa (liittyen loistavaan Amen-trilogiaansa) hän kertoi, että uskosta luopuminen tapahtui lopulta hyvin hajuttomasti ja mauttomasti.

”Yksi päivä vain tajusin, ettei minulla ole mitään muuta syytä uskoa kuin se, että olen syntynyt Suomeen kristinuskon keskelle. Asian puiminen vei kuitenkin monta vuotta, koska usko oli niin perustavanlaatuinen osa minua. Jumala tai Jeesus eivät olleet minulle mitään metaforia, vaan todellisia asioita. Jos rukoilin, koin oikeasti keskustelevani Jumalan kanssa. Vaikka ne asiat olivat pitkän aikaa sivussa elämästäni, ne olivat silloinkin todellisia. Tuollaisista asioista ei muuteta mieltä hetkessä.”

Vaikka Joensuu onkin ollut poissa uskosta jo pitkään, päätökseen vaikutti etenkin Ylen sivuilla julkaistu haastattelu tämän vuoden maaliskuulta uuden Long Ark -levyn tiimoilta. Haastattelussa Joensuu puhuu uuden levynsä ohella myös uskonsa menettämisestä.

Uuden keikan Facebook-sivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa