Suomalaisohjaaja teki historiaa – video voitti VMA:n arvostetuimman palkinnon

The Weekndin Blinding Lights on Anton Tammen ohjaama.

Anton Tammi

MTV VMA -gaalaa juhlittiin New Yorkissa viime yönä Suomen aikaa. Illan arvostetuimman palkinnon eli vuoden musiikkivideon pystin pokkasi The Weeknd videostaan Blinding Lights. Suomalaisille historialliseksi tämän tekee se, että Blinding Lightsin musiikkivideon on ohjannut Anton Tammi. Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisen ohjaama video voittaa VMA:ssa.

Palkintopuheessaan Weeknd kiitti lyhyesti Tammea ja muita osallisia, jonka jälkeen peräänkuulutti oikeutta poliisiväkivallan uhreille Jacob Blakelle ja Breonna Taylorille. Weeknd myös esiintyi gaalassa esittäen voiton tuoneen kappaleen, video löytyy alta.

Blinding Lights palkittiin myös vuoden r&b -kategoriassa. Lady Gaga palkittiin vuoden artistina, Doja Cat vuoden tulokkaana, Lady Gagan ja Ariana Granden Rain On Me vuoden kappaleena ja vuoden kollaboraationa, BTS:n On vuoden pop-kappaleena ja vuoden k-pop-kappaleena, Megan Thee Stallionin Savage vuoden hiphop-kappaleena, Maluman ja J-Balvinin Qué Pena vuoden latino-kappaleena, Coldplayn Orphans vuoden rock-kappaleena, Machine Gun Kellyn Bloody Valentine vuoden vaihtoehtoisena kappaleena, Ariana Granden ja Justin Bieberin Stuck with U vuoden karanteenimusiikkivideona, CNCO:n MTV Unplugged vuoden karanteeniesityksenä ja H.E.R:n I Can’t Breathe vuoden kantaaottavana videona.